Actualii administratori ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) nu au respins cererea grupului de actionari care solicitase convocarea AGA si alegerea unor noi membri in CA, insa au lasat sa se inteleaga ca exista inca semne de intrebare cu privire la validitatea cererii.

"Consiliul Bursei a decis sa deruleze operatiunile necesare indeplinirii acestei solicitari, chiar daca formal exista anumite aspecte care chestioneaza validitatea cererii. Consiliul apreciaza ca trebuie sa promoveze standardele guvernantei corporative si in acest sens a cerut executivului sa faca o propunere in sensul solicitarii, propunere care sa fie formal aprobata in sedinta Consiliului Bursei programata pentru data de 24 noiembrie 2011", se mentioneaza intr-un comunicat emis de companie.

Ramane de vazut daca propunerea redactata de conducerea executiva a Bursei va fi aprobata de Consiliul de Administratie, mai ales avand in vedere faptul ca la inceputul anului a mai existat o solicitare similara care a fost respinsa de Consiliu deoarece nu a indeplinit anumite conditii.

Mai multi actionari, care detin cumulat 9,4% din capitalul Bursei de la Bucuresti, au solicitat AGA in vederea schimbarii actualilor membri din CA. Grupul este format din ING, Intercapital, BCR, Erste si Unicredit CAIB Securities.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cursul de schimb in 2019: Ce estimari au bancile pentru finalul de an