Nimeni nu pare mulțumit de actuala situație a încălzirii în sistem centralizat în Capitală. Ministrul Energiei vrea chiar comasarea ELCEN și Termoenergetica.

Viceprimarul capitalei, Stelian Bujudveanu, a precizat că nu s-au propus modificări privind preţul gigacaloriei.

"Modificarea ei se face (...) printr-o hotărâre de Consiliul General. Nu ni s-a propus astăzi o modificare a acestei formule şi plafonarea ei, această compensare care este astăzi achitată de Primăria Capitalei (...) intră în seria de decizii eminamente politice, care trebuie discutate cu forurile de conducere ale partidului şi abia apoi putem să avem o asemenea discuţie, dar nu este rolul PNL să facă o asemenea propunere, este rolul primarul general să vină cu asemenea propunere de modificare a preţului gigacaloriei", a adăugat Stelian Bujduveanu.

Ministrul Energiei vrea comasarea ELCEN și Termoenergetica

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susține că ELCEN deşi are o infrastructură veche de câteva decenii bune, se străduieşte să livreze agentul termic în condiţii optime”. În opinia sa, ”problema este la sistemul de termoficare, unde eu am constatat că din fonduri europene s-au reabilitat în aceşti trei ani şi jumătate mai puţin de doi kilometri, ceea ce nu este nu este în regulă”.

El a menţionat că a avut o întrevedere cu edilul Capitalei, Nicuşor Dan, în cadrul căreia au discutat despre ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Am discutat, în principiu, chestiunile de pe viitoarea ordine de zi a Consiliului General pe subiectul Termoenergetica-ELCEN. Înţeleg că urmează recunoaşterea unei datorii a Termoenergeticii şi, sper, plata sumei de aproximativ 700 de milioane de lei pe care o datorează Termoenergetica, o companie a Primăriei, către ELCEN, pentru a putea să cumpărăm în continuare gazul de care avem nevoie", a afirmat Sebastian Burduja.

Ministrul a afirmatt că sistemul de termoficare trebuie centralizat şi a pledat pentru o fuziune între ELCEN şi Termoenergetica. "Aşa este în orice oraş care a reuşit să facă performanţă. Vedeţi exemplul de la Oradea şi nu numai. Asta înseamnă că, practic, trebuie să existe o fuziune între ELCEN şi Termoenergetica. Noi am pregătit un memorandum de Guvern în acest sens şi urmează să facem aceste demersuri. Nu este un lucru care să se facă de azi pe mâine, trebuie făcută o evaluare tehnică a activelor fiecărei societăţi, să vedem aportul fiecărei societăţi şi, de fapt, în construcţia finală a unei companii integrate, care va fi ponderea Ministerului Energiei, care va fi ponderea Primăriei Generale", a spus ministrul Burduja.

Sursa foto: Pixa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri