Traficul feroviar pe 13 intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov se desfăşoară în condiţii speciale, cu limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei, informează CFR SA, potrivit Agerpres.

"Pe raza Regionalelor Galaţi, Constanţa şi Craiova circulaţia feroviară, la această oră, se desfăşoară în condiţii normale, fără limitări de viteză, însă pe raza Regionalelor Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov se circulă în condiţii speciale, din cauza temperaturilor ridicate de 50 de grade Celsius înregistrate la nivelul şinei", precizează reprezentanţii companiei.

Limitările de viteză vizează următoarele intervale:

  1. Bucureşti Sud - PO Valea Roşie, Giurgiu Nord - Giurgiu, Chiajna - Vârteju (fir I) de pe Regionala CF Bucureşti;
  2. Timişora Nord - Timişoara Est, Caransebeş - Reşiţa Nord, Căvăran - Caransebeş, Sântana - Gurahonţ, de pe Regionala CF Timişoara;
  3. Valea Florilor - Cojocna, Oradea - Oradea Vest, Oradea - Episcopia Bihor - Carei, Aleşd - Oradea, de pe Regionala CF Cluj;
  4. Tecuci - Buhăieşti, Nicolina - Buhăeşti, de pe Regionala CF Iaşi.

"Menţionăm faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină pe anumite intervale de staţii depăşeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Precizăm, de asemenea, faptul că, această măsură de limitare a vitezei de circulaţie, în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei deja ajunge la 50 de grade, este aplicată de toate companiile de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale. Vă asigurăm că personalul de specialitate al CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va adopta această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic", subliniază sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri