Locuitorii Capitalei așteaptă cu sufletul la gură data la care se va da drumul la căldură în București, mai ales că în ultimele zile, temperaturile au început ușor ușor să scadă și să ajungă la normalul acestei perioade. Deși nu toți locatarii se grăbesc să dea drumul caloriferelor, de teama facturilor, toți sunt curioși să afle de când vor putea avea căldură în locuințe.

Data de la care se va da drumul la căldură în București

În fiecare an, în această perioadă, este de așteptat ca Termoenergetica să facă anunțul privind data la care se va da drumul la căldură în București. Regula este următoare: căldura va fi pornită în calorifere după ce vor exista trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius.

Când se dă drumul la căldură în BucureștiSursa foto: Shutterstock

Peste un milion de bucureșteni ar putea primi căldură în calorifere chiar de săptămâna viitoare, însă asta doar dacă temperaturile de afară vor continua să scadă. Simultan, pe șantierele din București unde se află conductele cu apă se lucrează de zor pentru a se termina reparațiile, scrie Digi24.

Dacă ai auzit în ultimele două săptămâni „agitație” în calorifere este pentru că angajații Termoenergetica au făcut probe pentru a se vedea dacă circuitul de încălzire și traseele de alimentare funcționează și sunt în stare bună. Asociațiile de proprietari de la blocurile din Capitală au timp săptămâna aceasta să finalizeze aerisirea caloriferelor, iar acolo unde întâmpină probleme pot solicita ajutor de la compania municipală.

Șeful ELCEN promite că bucureștenii vor avea apă caldă şi căldură

Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă, pentru că, în urma lucrărilor din ultimii doi ani, sistemul de termoficare s-a mai stabilizat, a declarat directorul general al Electrocentrale Bucureşti, Claudiu Creţu.

„În această iarnă va fi mai bine decât iarna trecută. Va fi mai bine decât iernile trecute, pentru că sunt şantiere în Bucureşti, se lucrează pe modernizări de conducte. Au început şi fondurile europene. Ca urmare, ne aşteptăm în această iarnă la o funcţionare mai bună. Într-adevăr, ne ajută foarte mult şi vremea. Această lună octombrie caldă, pe care ne-am dorit-o foarte mult, a însemnat continuarea şantierelor”, a spus Claudiu Crețu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri