Primul model cu adevărat premium din gama ID de automobile 100% electrice al mărcii Volkswagen a „debarcat” și în țara noastră. Berlina ID.7 se prezintă cu o autonomie generoasă, tehnologie în rând cu rivalii din segment și, respectiv, prețuri ce încep de la 53.335 euro.

Ce înseamnă luxul în variantă electrică? Dacă-i întrebi pe cei care au dat „Mașina poporului”, însăși cea care dă numele unuia dintre cele mai mari grupuri din industria auto, atunci răspunsul este ID.7. Aceasta este o mașină așteptată de mulți și despre care noi am mai scris încă de când a fost dezvăluită, sub ascunzișul unui camuflaj inteligent, la CES 2023, în ianuarie.

Ulterior, în aprilie, oamenii din Wolfsburg au publicat și primul calup de fotografii oficiale, ocazie cu care am aflat și informații esențiale cu privire la autonomie și tehnologia de la bord. Acum, cu aproximativ două luni mai devreme decât se programase inițial, conform oficialilor Volkswagen de la noi, ID.7 s-a aflat în fața obiectivului wall-street.ro, înainte de a pleca într-un tur de popularizare prin centrele comerciale mari din Capitală. Livrările vor începe, cel mai probabil, din primul trimestru al anului viitor.

Cu ce se laudă Volkswagen ID.7, o mașină ce nu vrea să fie doar un Passat electric

Pentru început, sedanul electric ID.7 va fi disponibil pentru comenzi în varianta cu pachetul de specificații Pro, echipat cu o baterie cu capacitate netă de 77 kWh și un motor electric de 286 cai putere și 545 Nm, care asigură automobilului o autonomie maximă de 620 de kilometri. Prețul acestui model este de 53.335 euro.

În plus, este disponibilă și varianta de lansare specială 1st Edition – cu trei opțiuni de echipare: 1st Edition, 1st Edition Plus și 1st Edition Max – care include o serie de echipamente suplimentare comparativ cu modelul Volkswagen ID.7 Pro. De asemenea, Volkswagen va completa gama ID.7 și cu un model echipat cu o baterie de 86 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie de 700 de kilometri.

„Modelul ID.7 este deosebit de important pentru Volkswagen. Suntem extrem de încântați să îl prezentăm publicului larg care vizitează centrele comerciale în perioada Sărbătorilor, dar și clienților noștri, pe care îi așteptăm la sediile distribuitorilor Volkswagen din rețeaua Porsche România să descopere performanța mobilității complet electrice, redefinită cu nou ID.7”, a spus Bogdan Florea, director marcă Volkswagen autoturisme, Porsche România.

Modelul ID.7 are o lungime de aproape cinci metri, respectiv un ampatament de aproximativ trei metri. În interior, se observă spațiile de depozitare destul de generoase, dar și tema de lumini ce poate fi modificată după placul celor de la bord. Că tot l-am menționat, planșa este dominată de ecranul central al sistemului de infotainment, volanul fiind desenat în clasicul stil al mărcii, fără artificii sci-fi. În plus, portbagajul poate adăposti bagaje cu un volum total de până la 532 de litri.

În funcție de nivelul de echipare ales, ID.7 oferă capacități de încărcare de până la circa 200 kW, dar acestea nu sunt disponibile în cazul versiunii Pro, ci a lui Pro S care nu este încă disponibilă. Ceea ce vor primi, însă, cei care cumpără un ID.7 Pro este, pe partea de tehnologie: head-up display-ul cu realitate augmentată și sistemul de navigație „Discover Pro Max”, care completează setul de echipări standard.

De asemenea, noul asistent vocal IDA poate înțelege limbajul natural, făcând astfel autovehiculul mai ușor de operat. Volkswagen ID.7 este primul autovehicul care dispune de duze de ventilație inteligente, ce distribuie aerul în întregul interior și permit astfel autovehiculului să se răcească sau să se încălzească mai repede. De asemenea, Volkswagen ID.7 integrează pentru prima dată și sistemul Climatronic adaptiv ca dotare opțională pentru scaunele din față – cu răcire sau încălzire, dar și cu o funcție de uscare în caz că te-a prins potopul pe drumul spre mașină.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri