Pentru foarte multe persoane dimineaţa nu este chiar cel mai bun moment al zilei. Fie că te trezeşti somnoros, nu simţi că ai dormit destul sau pur şi simplu ai chef să leneveşti, cu siguranţă ţi s-a întâmplat şi ţie să nu ai prea mult chef de viaţă dimineaţa. Ei bine, asta nu înseamnă neapărat că nu eşti o persoană matinală, ci poate pur şi simplu nu ai descoperit încă o rutină de dimineaţă care ţi se potriveşte.

Descoperă mai jos câteva tips & tricks simple pentru dimineţi pline de energie şi poftă de viaţă:

Prepară o băutură gustoasă

Dimineaţa este momentul perfect pentru a te bucura de băutură gustoasă, care să îţi ofere energie şi stare de bine. Bineînţeles, cafeaua este cea mai populară alegere, iar avantajul ei este că se poate prepara într-o mulţime de moduri. Un aparat de cafea potrivit îţi poate face dimineţile mai frumoase, mai ales dacă iubeşti această băutură. Există o mulţime de aparate de cafea pe piaţă, de la modele de espressoare automate şi până la modele ce funcţionează cu capsule. Ba mai mult, unele aparate de cafea prepară şi alte tipuri de băuturi, precum ceaiurile sau ciocolata caldă.

Indiferent de tipul de aparat de cafea pe care-l alegi, dacă îţi doreşti mai multă energie dimineaţă este o super idee să îţi începi ziua cu o băutură energizantă. Pentru cei ce nu sunt băutori de cafea, se găsesc alternative. Poţi savura un ceai verde, un smoothie cu fructe sau un fresh de portocale după trezire. Important este să îţi oferi o mică bucurie în fiecare dimineaţă cu o băutură pe gustul tău.

Ia o pauză de la ecrane

Telefoanele, tabletele şi televizoarele sunt parte din viaţa noastră de zi cu zi, însă asta nu înseamnă că trebuie să le folosim chiar tot timpul. Atunci când te trezeşti, oferă-ţi câteva clipe de relax fără stimuli puternici precum lumina ecranelor. Mai mult, ca să te poţi trezi în linişte, este o idee bună să nu îţi verifici mailul, mesajele şi reţelele sociale chiar de la prima oră. Aşteaptă cel puţin 20-30 de minute după ce te-ai trezit pentru a lua telefonul în mână sau a da drumul la TV. Chiar dacă poate părea plictisitor, poţi înlocui timpul petrecut la TV sau pe smartphone cu alte activităţi. Prepară-ţi o cafea, fă-ţi rutina de skin care, meditează sau citeşte.

Bucură-te de lumina naturală

Lumina soarelui poate ajuta la producţia naturală de serotonină, denumită şi hormonul fericirii. Mai mult, expunerea la lumina naturală dimineaţă te poate ajuta să te trezeşti mai uşor şi să îţi începi ziua cu mai multă energie. Îţi poţi începe dimineţile pe balcon, în grădină sau chiar la o mică plimbare în cartier. Totuşi, nu te expune foarte mult timp la soare fară SPF, în special pe timpul verii, deoarece razele puternice ale soarelui pot avea şi efecte negative, mai ales asupra pielii.

Prepară un mic dejun hrănitor

Corpul şi mintea au nevoie de hrană pentru a funcţiona corespunzător, aşa că nu ai de ce să sari peste micul dejun, mai ales dacă medicul tău nu ţi-a recomandat acest lucru. Un mic dejun hrănitor este exact ceea ce îţi trebuie pentru a-ţi începe ziua cu energie şi voie bună.
Vestea bună este că poţi prepara reţete gustoase de mic dejun cât ai clipi. Dacă ai acasă aparate care să îţi uşureze munca în bucătărie, precum friteuza cu aer cald sau robotul de bucătărie, atunci majoritatea reţetelor ţi se vor părea o joacă. Poţi prepara omletă sau brioşe la air-fryer, salate de crudităţi pe care să le serveşti cu toast, terciuri de ovăz, budincă de tapioca sau chiar sandwich-uri.

O rutină de dimineaţă te poate ajuta să te trezeşti mai fresh și cu multă voie bună. Începe-ţi ziua cu o porţie bună de lumină naturală, o băutură gustoasă, precum cafeaua sau fresh-ul de portocale şi nu te grăbi să foloseşti telefonul sau televizorul.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri