Cu doua zile inainte de termenul-limita, incep sa apara candidaturile in Consiliul Bursei de Valori Bucuresti si la functia de presedinte. Pana acum, cea mai mare surpriza vine pentru pozitia de presedinte, unde singurul candidat este Lucian Anghel, economistul sef al BCR.

Franklin Templeton nu renunta la incercarea de a avea un reprezentant in Consiliu, astfel ca s-au propus pe Schroll Matjaz, director executiv al Templeton Global Investment Trust – Templeton Frontier Markets Fund.

Pe langa administratorii actuali ai BVB, care au fost nominalizati de drept, in cursa s-au mai inscris Pompei Lupsan, directorul general adjunct al Intercapital Invest, Nicolae Ghergus, directorul general al Confident Invest, Narcisa Oprea, partener al biroului din Bucuresti al firmei de avocatura Schoenherr, Valerian Ionescu, sef department piete financiare BCR dar si Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, care este nominalizat de drept.

Update ora 17.30: Eugen Voicu, presedintele consiliului de supraveghere Certinvest si Ioana Tanase, Unicredit Tiriac Bank si-au depus candidatura pentru CA.

Conform Actului Constitutiv al Bursei de Valori Bucuresti, art. 41, alineatul 2: "Presedintele Consiliului Director al Asociatiei Brokerilor este inscris de drept, in nume personal, in lista candidatilor pentru Consiliul Bursei, fara a fi necesara initiativa unei nominalizari distincte. Cerintele de eligibilitate si de desemnare a acestuia in Consiliul Bursei sunt identice cu cele cerute de Actul Constitutiv si cadrul juridic aplicabil pentru dobandirea calitatii de membru în Consiliul Bursei".

Revocarea Consiliului de Administratie a fost solicitata la 10 noiembrie de un grup de actionari care detin cumulat 9,41% din titlurile Bursei. Grupul este format din ING, prin doua fonduri, Intercapital cu iFond, BCR, Erste si Unicredit CAIB Securities.

Surse din piata de capital au declarat atunci ca solicitarile au fost inaintate intrucat in ultimii aproape doi ani, de cand a fost ales actualul Consiliu de Administratie, s-a schimbat actionariatul BVB, iar noii actionari vor sa aiba reprezentanti in Consiliu.

Administratorii Bursei au convocat AGA pe 9/10 ianuarie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Libra Bank pune pe masă obligațiuni în euro cu dobandă de până la 5%
Setari Cookie-uri