Bursa si-a temperat scaderea de la inceputul sesiunii, iar la jumatatea zilei indicele compozit afisa o corectie de 0,41%, pe o lichiditate usor mai ridicata decat rulajul de la aceeasi ora de luni, scrie Mediafax.

Astfel, operatiunile incheiate in prima parte a zilei insumau 10,84 milioane lei (2,5 milioane lei), usor peste valoarea tranzactiilor de la mijlocul sesiunii precedente, de 9,7 milioane lei (2,2 milioane euro).

Cele mai lichide zece actiuni, urmarite de indicele BET, erau in scadere in medie cu 0,38%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,53% sub nivelul de luni.
Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in scadere cu 1,71%.

La ora 13:10, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate inclusiv SIF-urile si FP era in coborare cu 0,86%.

Cele mai transferate erau actiunile FP, cu un rulaj de 2,3 milioane lei. Transferurile se operau la un pret de 0,423 lei, cu 0,33 sub referinta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
SUA reiau operatiunile militare comune cu Irakul
Setari Cookie-uri