Consiliul Concurentei a anuntat ca analizeaza concentrarea economica prin care SIF Banat Crisana (SIF1) vrea sa preia controlul asupra SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia. Institutia nu a dat insa si un termen pana la care ar putea sa fie finalizate procedurile

SIF Banat-Crisana si-a anuntat in februarie intentia de a cumpara societatea care administreaza SIF4. Mutarea vine in contextul in care SAI Muntenia Invest se afla in conflict deschis cu noii actionari ai SIF Muntenia, concentrati in jurul brokerului Bogdan Juravle si a omului de afaceri Gheorghe Iaciu, care au preluat Consiliul Reprezentantilor Actionarilor in vara anului trecut.

“In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti, in legatura cu aceasta concentrare economica”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Consiliului.

Intentia a fost notificata si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

SIF Banat Crisana este a doua cea mai mare societate de investitii financiare de pe Bursa de la Bucuresti, avand active nete de 1,37 mld. lei (313 mil. euro) si depozite bancare de 125 mil. lei (28 mil. euro).

De cealalta parte, SIF Muntenia controla in ianuarie active nete in valoare de 1,09 mld. lei (248 mil. euro) si avea 202,9 mil. lei in conturi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia vor face legea la Biofarm