SIF Oltenia (SIF5) va lansa o oferta publica de preluare obligatorie la producatorul de ulei alimentar Argus Constanta (UARG), intentionand sa preia cu 38 milioane lei (8,5 milioane euro) participatia de 44,3% din capital pe care nu o detine.

Astfel, pentru cele 15,85 milioane de titluri, SIF Oltenia vrea sa plateasca un pret de 2,4 lei/unitate, reiese din anuntul de oferta transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Pretul stabilit de ofertant este apropiat de cea mai recenta cotatie din piata, de 2,445 lei. Capitalizarea companiei, calculata la aceasta cotatie, este de 87,48 milioane lei (19,5 milioane euro).

Operatiunea se va derula in perioada 23 septembrie - 11 octombrie si va fi intermediata de casa de brokeraj Voltinvest.
SIF Oltenia (SIF5) controleaza 55,7% din companie, iar fondul de investitii Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatif are o participatie de 29,61% din actiuni. Cei doi actionari au cumparat actiuni la mijlocul lunii iunie, cand mai multe firme controlate de omul de afaceri Catalin Chelu au vandut 46,38% din titlurile producatorului de ulei, pentru 39,8 milioane lei (aproape 9 milioane euro).

Argus a raportat pentru primul semestru afaceri in scadere cu 34,4%, la 41,79 milioane lei (9,5 milioane euro), si pierderi de trei ori mai mari, de 13,29 milioane lei, ca urmare a scumpirii materiei prime si reducerii pronuntate a pretului uleiului, a anuntat compania.

Citeste si:
Jumatate din Argus, vandut cu 9 mil. euro
Jumatate din producatorul de...

La finalul lunii iulie, producatorul de ulei alimentar a incheiat trei contracte cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin care va vinde statului 9,5 milioane litri de ulei vegetal, in valoare cumulata de aproape 53 milioane lei (12 milioane euro), cantitate inclusa in Planul European de Ajutorare pentru Persoanele cele mai Defavorizate din Romania (PEAD) - 2013.

Acest eveniment creeaza conditiile necesare recuperarii pierderii inregistrate in primul semestru al anului 2013, a precizat compania in raportul semestrial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Brokerii vad cresteri pe Bursa pana la sfarsitul anului