SIF Banat-Crisana (SIF1) si presedintele CA si directorul general al companiei, Dragos Bilteanu (foto), propun revocarea si alegerea de noi membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia (SIF4), in urma unor schimbari importante in controlul SIF Muntenia si a administratorului sau, SAI Muntenia Invest.

Bilteanu si SIF Banat-Crisana (SIF1) au solicitat luni convocarea unei AGA la SIF Muntenia pentru schimbarea Consiliului Reprezentantilor Actionarilor, iar administratorul SIF Muntenia a anuntat ca analizeaza cererea, potrivit unui comunicat transmis Bursei si citat de Mediafax.

Solicitarea vine dupa ce actionariatul SIF Muntenia s-a schimbat mult in ultimele luni, iar din actionariat a iesit omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care a sustinut 6 din cei 11 membri ai actualului Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor, respectiv pe omul de afaceri Adrian Andrici, Daniel Pandele, Stefan Gioga, Marcel Gheorghe, Catalin Mancas si Alina Ruxandra Albu, cea din urma fiind aleasa presedinte al Consiliului.

La AGA de bilant, din 15 aprilie, Muntenia Invest a solicitat sa nu se acorde dividende, in timp ce Consiliul Reprezentantilor Actionarilor a propus distribuirea de dividende. In urma votului, AGA a decis sa nu se acorde dividende din profitul obtinut anul trecut, de 131,1 milioane lei, castigul urmand sa ramana la dispozitia companiei, la fel cum s-a intamplat in ultimii doi ani la SIF Banat-Crisana.

SIF Banat-Crisana a preluat anul trecut controlul SAI Muntenia Invest, iar in prezent detine aproape 75% din actiunile companiei care administreaza SIF Muntenia. SIF Banat-Crisana si-a intarit in februarie controlul la SIF Muntenia, cumparand un pachet de actiuni reprezentand 4,99% din titlurile companiei. Totodata, SIF Muntenia a cumparat 2,04% din actiunile SIF Banat-Crisana.

Citeste si:
Autoritatea Electorală: Organizarea alegerilor la timp e sub semnul...
Autoritatea Electorală:...

Un pachet de aproape 5% din actiunile SIF Muntenia este detinut si de SIF Moldova (SIF2).

Actiunile SIF Muntenia au incheiat sedinta bursiera de luni in scadere cu 1,13%, la 0,697 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 562,5 milioane lei (126,2 milioane euro). Titlurile SIF Mutenia sunt tranzactionate la un discount de 43,46% fata de valoarea unitara a activului net pe actiune de la finalul lunii martie, de 1,2328 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Tranzactiile imobiliare in 2014: cum arata tabloul investitiilor
Setari Cookie-uri