Actiunile Transelectrica (TEL) au crescut marti cu aproape 5% intr-o piata care a inchis in urcare cu mai putin de 0,2%, cu scaderi in zona SIF-urilor si o lichiditate peste media ultimei perioade, sustinuta si de tranzactii pe piata secundara.

Titlurile Transelectrica au incheiat ziua la 23,6 lei, cu 4,89% peste referinta de luni. Compania a anuntat noul tarif perceput pentru transportul de electricitate prin retelele operate, pretul urcand de la 1 iulie cu 1,5%, potrivit Mediafax.

Indicele de referinta BET Plus a inchis in urcare cu 0,19%, in timp ce indicele BET-NG, al actiunilor din sectorul energiei, a avansat cu 0,52%.
Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a inchis in coborare cu 0,56%, tras in jos de deprecierea actiunilor SIF-urilor dupa cresterile de luni.

Actiunile Fondului Proprietatea, cele mai lichide pe bursa in sedinta de marti, au scazut cu 0,18%, la 0,8515 lei.

Investitorii au tranzactionat marti pe platforma BVB actiuni de 55,98 milioane lei (12,76 milioane euro), aproape jumatate din rulaj fiind acoperit de tranzactii pe piata deals cu actiuni FP (20,42 milioane lei) si OMV Petrom (4,28 milioane lei).

Citeste si:
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica
Sebastian Burduja isi da...

Lichiditatea a revenit pe bursa in ultimele zile dupa doua saptamani de volume modeste, atentia investitorilor fiind deturnata temporar de oferta publica initiala a distribuitorului de energie Electrica. Actiunile Electrica (EL) vor fi listate pe bursa cel mai probabil vineri, 4 iulie, dupa cea mai mare oferta publica derulata vreodata pe piata romaneasca, prin care compania a atras 444 milioane euro.

Indicele extins BET-XT a stagnat marti, in timp ce indicele extins BET-BK a crecut cu 0,37%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Pe pietele vest-europene, indicele de referinta FTSEurofirst 300 a urcat marti cu 0,8%, cu cresteri ale actiunilor din sectorul minier datorita datelor incurajatoare privind economia Chinei, cel mai mare consumator de metale la nivel mondial.

Citeste si:
Transelectrica trece pe pierdere in 2017 si nu mai acorda dividende
Transelectrica trece de la...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri