SIF Moldova si Private Equity Grup Luxemburg vor discuta cu ceilalti actionari despre vanzarea pachetelor intr-o adunare generala care va avea loc pe 25 martie. "Private Equity Grup Luxemburg detine in jur de 16% din firma, iar SIF Moldova are o participatie de 1,2%. Conform statutului, trebuie sa anunte mai intai actionarii ca intentioneaza sa vanda, pentru ca acestia au drept de preemptiune", a declarat Grigore Horoi, potrivit Mediafax.

El nu stie insa daca ceilalti actionari sunt hotarati sa cumpere si s-a ferit sa estimeaze suma la care s-ar putea semna o eventuala tranzactie.
"Noi nu am avut dividende, pentru ca am tot investit, deci s-ar putea ca ceilalti actionari sa nu aiba bani sa cumpere", a spus Grigore Horoi.

El a explicat ca este posibil ca tocmai lipsa dividendelor sa-i fi determinat pe cei doi actionari sa vrea sa-si vanda participatiile. Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 616,62 milioane lei (138,5 milioane euro), cu 4% mai mare decat cea inregistrata in 2013, aproape 60% fiind generata de producatorul de carne de pui Agricola International.

Citeste si:

In 2013, Agricola Bacau a raportat afaceri de 590,46 milioane lei. Potrivit companiei, rezultatul continua trendul crescator pe care Agricola il mentine in ultimii sase ani, in contextul in care piata carnii de pasare a consemnat o crestere lenta in 2014 fata de 2013, de 2%, iar pretul mediu al carnii de pasare urmeaza un trend negativ in Europa.

In ceea ce priveste exporturile, acestea s-au diminuat cu aproximativ 30% fata de 2013 (circa 8% din productia de carne) deoarece compania s-a concentrat mai mult pe piata interna, in special in zona retailului traditional, unde livreaza 36,5% din productie. Grupul Agricola este controlat de mai multi investitori romani, printre care Gheorghe Antochi.