Un numar de 37 de companii, printre care Metav Bucuresti (METV), Romaero (RORX) si ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), vor debuta miercuri pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma transferului de pe Rasdaq si de pe segmentul valorilor mobiliare nelistate.

"Transferul pe AeRO ofera societatilor un nou inceput in arena pietei de capital, intr-un cadru legal clar si legitim, conform standardelor europene", se arata intr-un comunicat al BVB. Compania cu cea mai mare capitalizare dintre cele 37 care trec miercuri pe AeRO este Metav Bucuresti, potrivit Mediafax. Firma, care administreaza parcul industrial Metav Business Park din apropierea aeroportului Baneasa, are o valoare de 196,17 milioane de lei in functie de ultimele tranzactii.

Actionarul majoritar al Metav este firma Meteor Investitii Imobiliare, cu o participatie de 54,27%, urmata de SIF Muntenia (SIF4), cu un pachet de 27,78%.
Peste pragul de 100 de milioane de lei trece si compania aerospatiala Romaero, cu o capitalizare de 108,68 milioane de lei, in timp ce al treilea emitent ca valoare este ArcelorMittal Hunedoara, cu 87,47 milioane de lei.

In prezent, pe piata AeRO sunt admise la tranzactionare 169 companii, cu o capitalizare cumulata de 2,73 miliarde lei (620 milioane euro).
Potrivit unui anunt de la finele lunii martie al Autoritatii de Supraveghere Financiara, 245 de companii de pe Rasdaq intentionau sa se transfere pe AeRO, in timp ce alte 46 de societati au imputernicit consiliile de administratie sa decida asupra sistemului alternativ pe care vor fi tranzactionate actiunile.

AeRO este segmentul dedicat actiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazata pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015.

Piata Rasdaq va fi desfiintata in luna octombrie. Companiile care nu se transfera pe piata reglementata sau pe sistemul alternativ vor fi delistate.

Sursa foto: Shutterstock / display of stock markets

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri