Intrebat de wall-street.ro daca au existat discutii preliminare cu board-ul Petrom despre listarea secundara a companiei pe Bursa din Londra, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea a mentionat ca exista interes in acest sens.

“Am prezentat propunerile noastre reprezentantilor OMV Petrom, care au fost deschisi ideii de a le implementa, sub rezerva aprobarii de catre actionarii companiei, conform convocatorului publicat in aceasta dimineata (n.red. miercuri)”, a declarat Greg Konieczny.

De asemenea, OMV, actionarul majoritar al Petrom sustine listarea secundara a companiei pe bursa de la Londra potrivit unor declaratii facute in dimineata zilei de joi.

Citeste si:

“Sustinem listarea secundara pe London Stock Exchange, intrucat vedem beneficiile unui program de GDR-uri in ceea ce priveste cresterea vizibilitatii pentru OMV Petrom si imbunatatirea lichiditatii totale la tranzactionare, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra actionarilor”, a declarat Robert Lechner, purtator de cuvant al grupului austriac, citat de Mediafax.

OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom, cu o participatie de 51%, in timp ce Fondul Proprietatea are o detinere de 19%. Actiunile Petrom scadeau joi cu 0,6%, pana la pretul de 0,3737 lei/unitate, capitalizarea companiei ajungand astfel la 21,2 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock / LSE