Miercuri, actiunile Oltchim au inchis in urcare cu 14,98%. Oltchim a revenit pe bursa miercuri, dupa ce instanta a confirmat, saptamana trecuta, definitiv si irevocabil, planul pentru reorganizarea companiei, scrie Mediafax.

Situatia financiara a societatii s-a imbunatatit semnificativ fata de data la care actiunile Oltchim au fost suspendate, potrivit companiei.

In primul semestru al anului in curs, Oltchim si-a imbunatatit rezultatele economico-financiare din activitatea curenta comparativ cu aceeasi perioada din anii anteriori, inregistrand o cifra de afaceri de 364 milioane lei, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 73% fata de primul semestru din 2013, precum si profit EBITDA de 24,4 milioane lei. Pierderea totala s-a redus in doi ani cu 138 milioane lei, pana la 9 mllioane lei in prima jumatate a acestui an, conform datelor transmise de Oltchim.

Citeste si:

Compania de stat din Ramnicu Valcea se afla in insolventa din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vanzarea combinatului pentru minimum 307 milioane euro. Statul a incercat in mai multe randuri privatizarea Oltchim, dar fara success. La ultimul termen, din 15 decembrie 2014, niciun investitor nu si-a exprimat interesul sa preia compania.

Combinatul este detinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din actiuni, PCC SE cu 32,34% si de alti actionari, cu 12,85%.

Sursa foto: Shutterstock