The New Market este evenimentul wall-street.ro dedicat pietei de capital, editia din acest an fiind realizata in parteneriat cu Citi Romania, Fondul Proprietatea, SIF Banat-Crisana, Depozitarul Central si SIF Muntenia.

“Cred ca s-au folosit foarte multe resurse in ultimii concentrandu-ne doar pe criterii impuse de agentii, fapt care ne-a facut sa ne indepartam de ceea ce trebuie sa facem de fapt in piata de capital locala; practic nu mai vedem padurea de copaci”, a mentionat Bogdan Dragoi.

Potrivit acestuia, investitorii straini au dificultati majore in prezent atunci cand vor sa faca plasamente mai mari de 1 mil. euro pe bursa romaneasca, situatie care nu s-ar schimba nici daca Romania ar fi promovata de FTSE la statutul de piata emergenta.

“Imi este frica de faptul ca vom ajunge sa bifam criteriile necesare promovarii la statutul de piata emergenta fara sa avem o viziune long term, de a dezvolta piata, si care sa ‘vada’ dincolo de acest moment. Vom ajunge sa fim upgradati? Perfect! Dar eu ma intreb in ce companii se vor duce banii investitorilor straini cand noi avem tranzactii de 4-5 mil. euro pe zi”, spune Dragoi.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu