“Piata de capital din Romania este recunoscuta la nivel global pentru dividendele record pe care le ofera investitorilor. In anul 2017, Romania a ocupat primul loc in lume, cu un randament mediu de 7-8%, in comparatie cu o medie europeana de 2-3%. Pe langa avantajele fiscale pe care le ofera dividendele, acestea pot reprezenta un punct de sprijin pentru investitori in perioadele volatile. De asemenea, in ultimul timp, randamentul mediu al dividendelor a fost semnificativ mai mare fata de randamentele oferite de instrumentele financiare cu venit fix traditionale (depozite bancare si titluri de stat), ce-i drept cu un risc de piata mai mare decat al acestora din urma”, mentioneaza analistii Tradeville.

Acestia au estimat profitul pe care cele mai tranzactionate 13 companii de pe Bursa de Valori Bucuresti il vor inregistra la finalul acestui an, tinand cont de cifrele deja anuntate de acestea la nivelul primului semestru din 2018 si de ratele de crestere/scadere ale profitului. De asemenea, profitul estimat pe 2018 a fost calculat utilizand ponderea profitului net din S1 2017 in valoarea totala a profitului net din 2017, pentru a surprinde eventualele particularitati de sezonalitate ale companiilor.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock