Bittnet Group (BNET), un grup de companii cu activități de Educație și integrare soluții IT, anunță într-un comunicat de presă că a închis cu succes operațiunea de majorare de capital și a strâns peste 9 milioane de lei. Capitalul atras de companie va fi utilizat pentru investiții, așa cum a fost specificat în bugetul companiei pentru 2020, precum și pentru capital de lucru.

Operațiunea s-a desfășurat în două etape, în lunile martie și aprilie. În prima etapă, care a avut loc între 5 martie și 3 aprilie 2020, au fost subscrise 5.046.928 acțiuni noi (45,69% din total) la prețul de 0,83 lei per acțiune, de un număr de 189 investitori persoane fizice și juridice. În a doua etapă, compania a oferit spre vânzare cele 5.999.713 acțiuni rămase nesubscrise, în cadrul unui plasament privat, la prețul unitar de 0,831 lei. Subscrierile au fost realizate de 51 investitori persoane fizice și juridice.

„Reușita de a atrage 9 milioane lei, suma țintită integral, într-o perioadă de turbulențe pe piețele financiare globale, demonstrează că piața locală de capital funcționează și că investitorilor nu le este frică să-și plaseze capitalul în Bittnet, apreciind atât rezultatele, planurile dar și informațiile pe care le oferim. Succesul de astăzi ne oferă, pe de o parte, șansa deosebită de a fi una dintre cele mai solide companii la intrarea în noua realitate economică, dar, pe de altă parte, ne plasează pe umeri o responsabilitate extraordinară către investitorii care ne-au acordat încrederea lor în aceste vremuri tulburi”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al grupului Bittnet.

În cadrul celor două etape ale operațiunii de majorare au fost subscrise 11.046.641 acțiuni reprezentând 100% din totalul emisiunii de acțiuni noi, compania atrăgând aport în numerar în valoare de 9.174.711,74 lei. După finalizarea operațiunii, compania va continua procesul de înregistrare a noului capital social majorat la Registrul Comerțului, ASF și Depozitarul Central, precum și formalitățile de admitere la tranzacționare pentru drepturile de alocare BNETR07. În paralel, compania își urmează în continuare procesul de transfer al Bittnet către Piața Principală a Bursei de Valori București.

Bittnet Group estimează venituri consolidate de 125 de milioane de lei în 2020, care vor genera un EBITDA de 9,5 milioane de lei și un profit net de 2,5 milioane de lei. Indicatorul EPS (profit pe acțiune) ar avea valoarea de 1,27 bani, ținând cont de un număr estimat de 200 milioane acțiuni după înregistrarea majorării de capital cu 7 acțiuni gratuite la 10 deținute, supusă aprobării acționarilor în Adunarea Generală din aprilie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri