Christina Verchere, CEO Petrom (49 de ani)

Christina Verchere, CEO Petrom (49 de ani)

Valoare de piață a companiei: 21,4 miliarde lei

Christina Verchere și-a început cariera în 1993 şi a lucrat mai mult de 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada și Indonezia. Între 2012-2014, a ocupat funcția de Președinte regional al BP pentru Canada cu sediul în Calgary, iar între 2014 – 2018 a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, cu sediul în Jakarta, Indonezia. A fost numită Director General Executiv şi Președinte al Directoratului OMV Petrom începând cu 1 mai 2018.

Christina Verchere deține o diplomă de master în Științe Economice la Universitatea Aberdeen, Scoția.

Foto: Agerpres

Genoveva Năstase, Director Financiar Alro Slatina (46 de ani)

Genoveva Năstase, Director Financiar Alro Slatina (46 de ani)

Valoare de piață a companiei: 1,8 miliarde lei

Genoveva Năstase este absolventă a unui MBA Executiv organizat de ASEBUSS în parteneriat cu Universitatea din Statul Kennesaw, Atlanta, SUA.

Ea a ocupat anterior funcția de Director Financiar în cadrul Vimetco Management România și a lucrat ca Director Financiar adjunct în cadrul ALRO timp de peste șapte ani, din 2002, până în 2009. Începând cu anul 2017, ea ocupă funcția de Director Financiar al celui mai mare producător de aluminiu din România.

Genoveva Năstase are experiență în domeniul finanțelor corporative, în modelare, analiză și raportare financiară.

Foto: Alro Slatina

Corina Popescu, CEO Electrica (52 de ani)

Corina Popescu, CEO Electrica (52 de ani)

Valoare de piață a companiei: 4,6 miliarde lei

Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de Director General provizoriu al Electrica SA.

Din data de 1 februarie 2019, Corina Popescu ocupă funcția de Director General al companiei Electrica, pentru o perioadă de 4 ani.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupând funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.

Foto: Facebook/Corina Popescu

Gabriela Nistor, Director General Adjunct Banca Transilvania (55 de ani)

Gabriela Nistor, Director General Adjunct Banca Transilvania (55 de ani)

Valoare de piață a companiei: 12,3 miliarde lei

Gabriela Nistor este Director General Adjunct în cadrul Banca Transilvania, departamentul de Retail banking intrând în responsabilitatea sa. Ea lucrează în cadrul Grupului BT de peste 17 ani iar anterior a fost angajată în Primăria Cluj-Napoca, unde a ocupat funcția de inspector comercial.

Gabriela Nistor a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității A.I. Cuza, cu specializarea finanțe-contabilitate.

Foto: Agerpres

Ramona Gălățeanu, Director Economic Rompetrol Rafinare (41 de ani)

Ramona Gălățeanu, Director Economic Rompetrol Rafinare (41 de ani)

Valoare de piață a companiei: 1,9 miliarde lei

Ramona - Georgiana Gălățeanu este Directorul Economic al Rompetrol Rafinare SA începând din 1 ianuarie 2021 pentru un mandat care urmează să expire la 30 aprilie 2022.

Începând cu martie 2016, până în momentul numirii în funcția de Director Economic al Rompetrol Rafinare, Ramona Gălățeanu a deținut funcția de Director Impozite la nivel de Grup, în cadrul KMG Rompetrol.

Anterior, ea a deținut numeroase funcții în cadrul entităților Grupului KMG International, aderând la Grup in 2002, în calitate de membru al echipei de Planificare și Managementul Performanței la nivel de Grup. În acest bloc a început ca Junior Analist, reușind să ajungă până în poziția de Manager al departamentului. Din 2009, a ocupat funcții de Director Financiar al societăților Rompetrol SA, respectiv KMG Rompetrol.

Ramona Gălățeanu a absolvit Liceul Economic din Buzău, cu specializarea finanțe și contabilitate, urmând apoi cursurile Academiei de Studii Economice (ASE) București. În 2002, a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori.

Foto: Compania

Alina Popa, Director Financiar și Membru al Directoratului Petrom (43 de ani)

Alina Popa, Director Financiar și Membru al Directoratului Petrom (43 de ani)

Valoare de piață a companiei: 21,4 miliarde lei

Alina Popa a fost numită Director Financiar şi membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019.

Ea a absolvit Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune și este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). Și-a început cariera în cadrul Deloitte Audit România. Alina Popa s-a alăturat OMV Petrom in 2006 și a ocupat poziții de conducere în domeniul financiar, coordonând proiecte importante în acest domeniu. Între 2015 și 2019, a deținut funcția de Director General si Președinte al Consiliului de Administrație al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al grupului OMV.

Foto: Compania

Ioana Birta, Director Financiar Teraplast

Ioana Birta, Director Financiar Teraplast

Valoare de piață a companiei: 948 milioane lei

Ioana Birta ocupă funcția de Director Financiar al Grupului Teraplast din iunie 2017, anterior ea conducând biroul din Cluj al EY România. În precedenții 10 ani, ea a activat in cadrul unor companii internaționale de top din sfera auditului și serviciilor de consultanță, precum KPMG sau PwC.

Ioana Birta a absolvit Facultatea de Finanțe-Bănci din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Foto: Compania

Mihaela Nadasan, Director General Adjunct Banca Transilvania (49 de ani)

Mihaela Nadasan, Director General Adjunct Banca Transilvania (49 de ani)

Valoare de piață a companiei: 12,3 miliarde lei

Mihaela Nadasan ocupă funcția de Director General Adjunct în cadrul Banca Transilvania, ea fiind responsabilă de departamentul Instituții și Piețe Financiare. Mihaela Nadasan a obținut actualul post în anul 2018, după mai bine de 10 ani în care a ocupat mai multe funcții în cadrul grupului BT.

Ea a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și are un master în dezvoltare economică la Universitatea din Paris.

Foto: Compania