Bursa de Valori București (BVB) a investit aproximativ 80.000 de euro într-un proiect de modernizare a amfiteatrului 2101 din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE). În cadrul ASE, a fost inaugurat Amfiteatrul Bursa de Valori București, un proiect susținut de BVB cu scopul de a oferi studenților și profesorilor un spațiu modern pentru desfășurarea activităților didactice

Renovarea amfiteatrului a presupus schimbarea completă a mobilierului și dotarea cu echipamente care răspund nevoilor pe care le au studenții și cadrele didactice, necesare pentru buna desfășurare a orelor de curs. În fiecare an universitar, peste 5000 de studenți vor beneficia de amfiteatrul complet renovat din cadrul ASE București. Sala de curs se află pe Calea Dorobanți, la etajul 1 al clădirii Virgil Madgearu din cadrul ASE.

„Academia de Studii Economice din București este oricând deschisă către colaborarea cu actorii importanți de pe piața forței de muncă, fiind promotorul parteneriatelor strategice cu mediul privat, reprezentat de marile companii prezente în România. Acestea pot contribui la pregătirea profesională a studenților noștri la nivelul celor mai înalte standarde ale momentului, pentru a performa pe piața angajatorilor celor mai exigenți. Acest proiect validează temeinicia parteneriatului ASE cu Bursa de Valori București. Suntem bucuroși că studenții și cadrele noastre didactice vor avea oportunitatea, oferită prin această colaborare, de a studia în condiții la nivelul vremurilor pe care le trăim”, a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București.

„Educația este un pilon fundamental în crearea unei societăți prospere și a unei țări cu o economie dezvoltată, obiective la care contribuim prin demersurile realizate pe piața de capital. În acest sens, Bursa de Valori București se implică cu recurență în activități care susțin educația elevilor și studenților și ne bucurăm că, prin modernizarea acestui amfiteatru putem oferi studenților și profesorilor din cadrul Academiei de Studii Economice un cadru adecvat în care să își desfășoare activitatea. Modernizarea amfiteatrului este una dintre direcțiile de colaborare dintre Bursa de Valori București și ASE. Încă din 2020, avem un parteneriat strategic cu ASE în cadrul căruia colegi din diverse departamente din BVB merg la cursurile și seminariile studenților și împărtășesc cu aceștia din cunoștințele lor practice despre piața de capital. Practic colegii mei îi familiarizează pe aceștia cu diverse cunoștințe de bază despre economisire și investiții, atât de importante pentru educația lor financiară și un viitor prosper pentru noi toți. Vom continua să rămânem aproape de Academia de Studii Economice prin activități educaționale dedicate studenților săi”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

BVB și ASE colaborează din anul 2020 printr-un parteneriat educațional prin care reprezentanți ai bursei locale susțin studenților, în cadrul cursurilor sau seminariilor, prezentări despre conceptele de economisire și investiții. Acest parteneriat educațional va continua și în anul universitar 2023-2024, cu scopul de a contribui, cu exemple practice, la completarea informațiilor pe care le primesc studenții despre gestionarea finanțelor, piață de capital și bursă în cadrul facultății. Astfel, modernizarea amfiteatrului 2101 reprezintă o continuare a demersurilor BVB de a investi în viitorul studenților. Lucrările de modernizare au durat 2 luni, iar valoarea totală a proiectului a însumat aproximativ 80.000 Euro. Proiectul a constat în restaurarea completă a infrastructurii sălii, de la schimbarea băncilor și pupitrelor, la înlocuirea pardoselii, a profilelor de la trepte, a rulourilor de la ferestre și nu numai, dar și la dotarea cu echipamente noi. Amfiteatrul este dat în folosință începând cu data de astăzi, 3 octombrie 2023.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri