Hidroelectrica (H2O), cea mai profitabilă companie a statului român și cel mai mare producător de energie din România, va propune acționarilor un dividend brut de 13,99 lei/acțiune, ceea ce s-ar traduce într-un câștig de 10,9%, având în vedere prețul acțiunilor de la închiderea ședinței bursiere de miercuri (128 lei/unitate).

În total, Hidroelectrica ar urma să distribuie acționarilor 6,29 mld. lei, practic tot profitul de anul trecut.

Propunerea va fi supusă votului acționarilor la o Adunare Generală ce va avea loc la data de 29 aprilie

Statul român, prin Ministerul Energiei, este cel mai mare acționar al Hidroelectrica, acesta controlând 80% din companie. Restul acțiunilor sunt controlate de mici investitori români, de fonduri de pensii și de fonduri mutuale.

Hidroelectrica a înregistrat un profit record, de 6,33 mld. lei anul trecut, cu 42% mai mult față de cel din 2022 (4,46 mld. lei).

Producătorul de energie s-a listat la Bursa de Valori București anul trecut, după ce Fondul Proprietatea și-a vândut pachetul de acțiuni pe care îl deținea în cadrul companiei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri