Elon Musk a declarat că, în viitorul nu foarte îndepărtat, camioneta Tesla Cybertruck va fi capabilă să străbată cel puțin 100 de metri pe apă. Magnatul a explicat că ar fi vorba despre un „pachet de modificări” care include etanșarea ușilor, conform Business Insider.

Tesla Cybertruck este una dintre cele mai dorite mașini noi de pe piață, numărul precomenzilor strânse înainte de lansarea care a avut loc la finele lunii trecute fiind de aproximativ 2 milioane. Chiar și așa, primul pick-up din istoria Tesla a fost criticată în mediile sociale ca urmare a performanțelor aparent limitate pe teren accidentat, în ciuda tracțiunii foarte bune la plecarea de pe loc.

„Vom oferi un pachet de modificări ce va permite Cybetruck-ului să traverseze cel puțin 100 de metri pe un luciu de apă, ca o barcă”, a scris Musk într-o postare pe X (fostul Twitter). „Cele mai mari modificări de care este nevoie țin de etanșarea portierelor”, a adăugat acesta. Dezvăluirea a fost făcută într-o discuție mai largă pe X, Musk răspunzând unui alt utilizator care a vorbit despre un segment din emisiunea „Jay Leno's Garage” în care Lars Moravy, șeful departamentului Vehicle Engineering la Tesla, spunea că Cybertruck-ul poate fi transformat într-o ambarcațiune.

„Elon și-a dorit să transforme [Cybertruck-ul] într-o barcă. Vehiculul este deja capabil să plutească aproape în întregime, așa că ar trebui probabil să-i mai adăugăm niște elemente de flotanță pentru a ne asigura că stă la suprafață fără probleme”, a spus Moravy. „Dacă ești creativ și îți dorești asta cu adevărat, poți găsi o soluție pentru a monta un motor extern pe care-l poți băga în priză și îl poți porni din sistemul de infotainment și să ieși pe apă”, a adăugat acesta.

Nu este clar când va fi disponibil acest pachet opțional, dar Tesla se chinuie și să producă noua sa creație. Tesla Cybertruck este doar al doilea vehicul de serie cu caroserie din oțel inoxidabil, iar Musk a recunoscut, într-o discuție cu investitorii, că „ne-am săpat singuri groapa cu Cybertruck-ul”. Acesta a adăugat că „este greu să transformi astfel de proiecte speciale în niște produse profitabile, deoarece este greu să le pui pe piață și să ai capacitatea de producție necesară pentru volumele cerute pentru a prospera”, a explicat miliardarul.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri