Borse Dubai, care a anuntat ca va accelera extinderea bursei OMX pe pietele aflate in crestere rapida, a facut o oferta de 230 coroane/actiune, evaluand bursa baltica la 27,7 miliarde coroane suedeze (3,98 miliarde dolari).

Oferta in actiuni si numerar facuta de Nasdaq se ridica la 198 coroane/actiune, echivalenta cu o evaluare a OMX la 3,7 miliarde dolari.

Nasdaq a anuntat ca isi mentine aceasta oferta si a solicitat actionarilor sa sustina oferta sa, invocand oportunitatea de a detine 28% in compania rezultata prin tranzactie. Reprezentantii Nasdaq au spus ca raman "in dialog strans" cu cei ai bursei nordice.

Borse Dubai, condusa de fostul director general al OMX, Per Larsson, a anuntat intr-un comunicat ca are control asupra a 28,4% din OMX, daca isi exercita optiunile privitoare la actiunile OMX.

Citeste si:

"Aceasta combinatie va conferi OMX statutul de platforma globala a grupului, pentru a deveni una dintre cele retele bursiere cu cea mai rapida dezvoltare din lume", a declarat pentru Reuters presedintele Borse Dubai, Essa Kazim.

Reprezentantii OMX au spus ca studiaza aceasta oferta si urmeaza sa comunice actionarilor concluziile lor.

Un oficial al Borse Dubai a spus la o conferinta dupa anuntarea ofertei ca grupul spera sa incheie tranzactia anul acesta.