Conducerea producatorului de zidarie Ceramica Iasi (CERE) a propus actionarilor majorarea capitalului social al companiei cu 48,9 milioane lei, de la 8,16 milioane lei, pana la 57,1 milioane lei, prin aport in numerar, potrivit convocatorului transmis marti pietei Rasdaq.

Daca propunerea de majorare va fi aprobata de catre actionarii companiei, vor fi emise 98 de milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Pentru majorarea de capital este propusa data de 18 octombrie ca data de inregistrare.

Majorarea de capital va fi discutata in cadrul sedintei care va avea loc pe 1 octombrie la sediul companiei, de catre actionarii inregistrati la data de 13 septembrie.

Ceramica a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 40,66 milioane lei (12 milioane euro), in crestere cu 12% fata de anul precedent, cand compania a raportat afaceri de 36,25 milioane lei (9,86 milioane euro).

Anul trecut compania a achizitionat active in valoare totala de 25,54 milioane lei (7,5 milioane euro), in cadrul investitiei pentru noua linie de productie a blocurilor ceramice, inaugurata in octombrie.

Ceramica Iasi are un capital social de 8,16 milioane lei, divizat in 16,3 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Ceramica este Ugirofin, care controleaza 65,88% din pachetul total de actiuni.

Titlurile Ceramica sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, la categoria de baza, sub simbolul CERE. Compania are o capitalizare de 241,5 milioane lei, aferenta cotatiei de 14,80 lei, inregistrata in sedinta de marti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anulat: Wienerberger nu mai cumpara Brikston de la ADM Capital