Euro era cotat vineri pentru decembrie la 3,31 lei, la fel ca la finalul sapatamanii precedente, ultimele sedinte ale lunii fiind marcate de fluctuatii reduse ale cotatiilor pentru sfarsitul anului, se arata intr-un comunicat al BMFMS.
Astfel, pentru sfarsitul anului, euro a fost tranzactionat in prima sedinta a saptamanii la 3,3004-3,3275 lei, pentru ca in urmatoarele sedinte fluctuatiile sa se reduca la culoarul 3,30-3,31 lei. Cotatiile pentru decembrie 2007 erau la finalul lunii august cu 11 bani peste nivelul de la inceputul lunii, cand preturile erau de 3,1825-3,20 lei, deoarece investitorii de la Sibiu se aflau, atunci, inca sub efectul aprecierii puternice a leului, cu aproape 30 de bani fata de cotatiile la care au fost realizate primele tranzactii in aprilie.

"Euro se afla acum intr-o perioada de acumulari fata de leu, dupa ce in urma cu doar doua luni se parea ca va scadea sub pragul de 3 lei", a declarat, citat de NewsIn, un broker. "Acum, investitorii straini par sa prefere plasamentele pe dolar, dupa ce Fed (n.red. Federal Reserve, banca centrala americana) a lasat de inteles ca nu va modifica dobanda sa de politica monetara, ei renuntand la o parte din investitiile in valutele economiilor emergente", a adaugat acesta.

"Pe de alta parte, leului ar putea sa ii lipseasca, din ce in ce mai mult, suportul intern, avand in vedere ca mentinerea unei cereri de consum crescuta, care se afla cu mult peste potentialul de productie al economiei nationale, conduce la adancirea deficitului de cont curent, ce ar putea depasi la sfarsitul anului 13% din PIB", a mai spus brokerul mentionat.

Pentru sfarsitul lunii septembrie, euro era cotat luni la 3,3125 lei, pentru ca a doua zi euro sa scada pana la 3,27 lei. In urmatoarele sedinte, preturile au fost mult mai stabile, iar euro a fluctuat intre 3,29 si 3,3001 lei. Primele tranzactii din august pentru scadenta septembrie 2007 au fost realizate la preturi de 3,1701-3,21 lei, in scadere cu peste 23 de bani comparativ cu cotatiile la care au fost realizate la inceputul anului.

Preturile de cotare pentru anul scadentele din anul 2008 au fost constante, de 3,25 lei pentru martie si 3,2292 lei pentru iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri