Imotrust vrea sa-si dubleze capitalul si sa promoveze la cota Bursei de Valori

Conducerea companiei din domeniul dezvoltarii imobiliare Imotrust Arad (ARCV) propune actionarilor majorarea capitalului cu 10,68 milioane lei (3,19 milioane euro), prin aport in numerar, pana la 21,36 milioane lei, si promovarea companiei la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pentru majorarea de capital ar putea fi emise 106,8 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, pretul de subscriere propus fiind egal cu valoare nominala. Conducerea Imotrust propune ca data de inregistrarepentru majorare data de 19 noiembrie. Astfel, actionarii existenti la data de inregistrare ar putea subscrie o actiune noua pentru una detinuta.

Actionarii inregistrati la 19 octombrie vor discuta in data de 2 noiembrie propunerea conducerii de promovare a companiei la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In adunarea generala, actionarii vor alege si noul consiliu de administratie al Imotrust si vor discuta si mutarea sediului companiei.

Profitul net al Imotrust in primele sase luni ale anului a crescut de 5,5 ori pana la 18,04 milioane lei (5,7 milioane euro), comparativ cu perioada similara a anului trecut. In primele sase luni ale anului trecut Imotrust Arad a afisat un profit net de 3,23 milioane lei. Cifra de afaceri a firmei imobiliare din Arad in primele sase luni ale anului in curs a crescut cu 62,5% pana la 1,3 milioane lei (414.961 euro) fata de perioada similara a anului trecut cand Imotrust a afisat o cifra de afaceri de 825.674 lei.

Compania Imotrust are un capital de 10,68 milioane lei, divizat in 106,8 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Circa 71,81% din capitalul social al Imotrust este detinut de un grup de firme si oameni de afaceri din Arad, care actioneaza in mod concertat, iar Morgan Stanley & Co. International Limited detine un procent de sub 5%.

Titlurile Imotrust se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARCV. Capitalizarea companiei este de 377,08 milioane lei (112,54 milioane euro), aferenta cotatiei de 3,53 lei pe titlu, inregistrata in sedinta din 26 septembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri