Presedintele Impact Developer & Contractor (IMP), Dan Ioan Popp, detine 27,95% din actiunile companiei, in urma majorarii capitalului social cu 14,86 milioane lei, potrivit raportului transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Deoarece gradul de subscriere in cadrul majorarii a fost de 63,22%, Dan Ioan Popp a avut posibilitatea de a-si consolida pozitia in actionariatul Impact, diminuata de vanzarea a 5% din capitalul social al companiei. Dupa vanzarea a 5% din Impact, Dan Ioan Popp detinea 25% din capitalul social al companiei.

Carmen Sandulescu, directorul economic al Impact si al doilea actionar ca pondere in cadrul companiei, detine in urma majorarii 11,25% din capitalul social. In actionariatul Impact Bucuresti figureaza si trei fonduri de investitii: Julius Baer, East Capital si Morgan Stanley, dar nu sunt precizate participatiile acestora.

Impact Developer & Contractor (IMP) si-a majorat capitalul social cu 14,86 milioane lei, pana la 114,86 milioane lei, si a atras in total 156 milioane lei (46 milioane euro), in urma incheierii perioadei de subscriere. In perioada de subscriere, incheiata in data de 25 septembrie, actionarii companiei au subscris 148,57 milioane actiuni din totalul de 235 milioane titluri emise, gradul de subscriere fiind de 63,22%.

Dan Ioan Popp propune consiliului de administratie al companiei majorarea capitalului social cu 85 milioane lei (74,12%), prin incorporare unor fonduri proprii si acordarea de actiuni gratuite. Propunerea de majorare vizeaza emiterea a 851,43 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, in valoare totala de 85,14 milioane lei, ce ar putea fi acordate gratuit actionarilor inregistrati la data de 26 noiembrie. Astfel, actionarii existenti la data de inregistrare ar putea primi 74,12 actiuni gratuite pentru 100 actiuni detinute.

Daca majorarea va fi aprobata de consiliul de administratie, in data de 5 noiembrie, capitalul social al Impact Bucuresti va ajunge la 200 milioane lei, dublu fata de cat era la inceputul acestui an.

Actionarii Impact, inregistrati la data de 18 octombrie, vor discuta pe 27 octombrie contractarea unui credit de la Banca Romaneasca in valoare de 26,3 milioane euro, destinat refinantarii diverselor credite si finantarii unor lucrari din proiectul "Greefield". In aceeasi zi actionarii vor stabili si componeta Consiliului de Administratie, vor alege presedintele CA si vor stabili renuneratiile membrilor.

Impact Bucuresti a incheiat primul semestru din 2007 cu un profit net de 10,84 milioane lei, in scadere cu 3,42% fata de prima jumatate a anului trecut, cand societatea a inregistrat un rezultat net de 10,93 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei din perioada ianuarie-iunie 2007 a fost de 32,12 milioane lei (10,25 milioane euro), de 2,54 ori mai mica decat in intervalul echivalent din 2006, cand afacerile s-au situat la 81,54 milioane lei.

Impact estimeaza in acest an un profit operational de 27,54 milioane lei, in urma demararii mai multor proiecte imobiliare. Veniturile totale ale companiei sunt prevazute in acest an la 290,42 milioane lei, iar cheltuielile totale sunt estimate sa atinga 262,88 milioane lei. Profitul din reevaluare este estimat la 65,39 milioane lei. Estimarile pentru acest an sunt facute conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri