CNVM blocheaza inca doua saptamani de la tranzactionare titlurile noi SIF Transilvania

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) blocheaza de la tranzactionare, pentru inca doua saptamani, incepand cu 13 octombrie, actiunile nou emise de SIF Transilvania, in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Decizia actuala a CNVM prelungeste interdictia transferului celor 546 milioane actiuni SIF Transilvania (SIF3) cu inca doua saptamani, incepand cu data de 13 octombrie. Actiunile noi SIF Transilvania sunt blocate de la tranzactionare din data de 21 iulie, de cand au fost incarcate in conturile clientilor de catre Depozitarul Central.

Actionarii SIF Transilvania (SIF3) au renuntat in aprilie la dividendul brut de 0,0630 lei pe titlu, in favoarea primirii unei actiuni gratuite, in cadrul majorarii capitalului cu 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,21 milioane lei.

Intarzierea majorarii capitalului social a survenit pe fondul procesului intentat de catre Cocor SA, care a contestat modul de majorare a capitalului social al SIF Transilvania. Pe 2 iulie, Tribunalul Brasov a respins cererea Cocor, dand unda verde derularii majorarii de capital. In instanta, situatia majorarii de la SIF Transilvania nu e incheiata inca, deoarece SIF Transilvania a facut recurs la prima decizie a Tribunalului Brasov, care bloca majorarea de capital.

Desi ulterior, pe 2 iulie, Tribunalul Brasov s-a pronuntat definitiv in favoarea derularii operatiunii de majorare a capitalului, Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat in recursul inaintat de SIF Transilvania si a admis doar in parte cererile acesteia, blocand astfel o majorare care de fapt s-a efectuat.

Actiunile SIF Transilvania (SIF3) s-au depreciat joi cu 0,41%, pana la 2,44 lei, ceea ce da o capitalizare de 2,665 miliarde lei (800 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri