Grupul bursier Borse Dubai, controlat de Emiratele Arabe Unite, a obtinut luni aprobarea din partea autoritatii de supraveghere a pietei financiare suedeze pentru a deveni oficial proprietarul operatorului bursier nordic OMX, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Borse Dubai indeplineste criteriile cerute pentru a deveni proprietar", al OMX, indica Finansinspektionen (FI) intr-un comunicat.

Dupa o competitie de aproximativ o luna, la 20 septembrie, Bursa electronica americana Nasdaq si grupul bursier Borse Dubai au anuntat un acord de parteneriat global pentru preluarea controlului operatorului bursier OMX.

Bursa Nasdaq a fost prima care a lansat o oferta amicala pentru achizitionarea OMX, in luna mai, urmata in august de o oferta a grupului bursier Borse Dubai.

In virtutea unui acord complex, oferta prevazuta este a Borse Dubai, dar operatorul bursier american va prelua OMX dupa compararea tuturor partile detinute de Borse Dubai in grupul bursier OMX.

Oferta comuna amicala presupune plata in numerar si propune 265 coroane suedeze (SEK) pe actiune, valoarea operatorului bursier OMX ajungand la 32 miliarde coroane suedeze (aproximativ 4,9 miliarde dolari, 3,47 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si