S-a aprobat: IPO-ul Transgaz, in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat ieri prospectul de oferta publica primara de vanzare de actiuni (IPO) al Transgaz Medias, pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar subscrierea se va desfasura intre 26 noiembrie si 7 decembrie.

In cadrul acestei operatiuni sunt oferite spre vanzare un numar de 1.177.384 actiuni Transgaz Medias (reprezentand 10% din capitalul social), la pretul de 191,92 lei/actiune (57 euro). Valoarea totala a pachetului de actiuni este de 226 milioane lei (67 milioane euro), fiind cea mai ridicata valoare a unei oferte publice de la BVB.

In cadrul ofertei, asteptata de specialisti ca fiind salvarea Bursei la sfarsit de an, 40% din actiuni vor fi alocate pe transa investitorilor mici, cei care investesc intre 2.000 si 500.000 de lei, iar 60% pe transa investitorilor mari, cu plasamente de peste 500.000 de lei, informeaza The Money Channel.

Potrivit postului de televiziune, modalitatea de alocare folosita este "pro-rata".

Valoarea nominala a actiunilor este de 10 lei, iar intermediarul listarii Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti este compania Raiffeisen Capital & Investment Bucuresti.

Oferta publica initiala in vederea listarii Transgaz Medias ar putea fi prima operatiune de acest fel in cadrul careia investitorii vor primi, pe langa actiuni, si drepturi de alocare cu ajutorul carora sa-si marcheze eventualul castig obtinut din oferta inainte de inceperea tranzactionarii actiunilor pe Bursa.

Transgaz Medias va aloca banii stransi din oferta publica de actiuni in programul de investitii pentru anul 2008. Compania va investi numai in anul 2007, in dezvoltarea retelelor de gaze naturale, peste 180 milioane de lei, iar pana in 2013 investitiile ar urma sa insumeze 832 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri