Conducerea combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) propune actionarilor majorarea capitalului social cu 954,75 milioane lei, prin conversie in actiuni a creantei detinuta de AVAS si aport in numerar din partea restului actionarilor
Din suma totala propusa pentru majorarea, 508,49 milioane lei reprezinta creanta Autaritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) asupra Oltchim, suma care ar putea fi convertita in actiuni. Majorarea de capital va fi discutata in data de 20 decembrie, de catre actionarii inregistrati la data de 10 decembrie. Conducerea propune emiterea a 9,547 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

In aceeasi sedinta, se vor determina actionarii care ar putea sa beneficieze de drepturile de preferinta si se va acorda acestora un termen de 15 zile pentru tranzactionarea acestor drepturi.

Conducerea combinatului mai propune ca perioada de subscriere de catre actionari sau dobanditori de drepturi de preferinta sa fie de 60 de zile, incepand cu a doua zi lucratoare dupa decontarea drepturilor de preferinta. Pretul de subscriere propus este de 0,10 lei/actiune.

Actiunile ramase nesubscrise ar putea fi oferite spre subscriere publicului, cu o anumita prima de emisiune, la un pret stabilit in adunarea generala, iar aceasta etapa s-ar putea desfasura pe parcursul a 10 zile.

Data de inregistrare propusa de conducere este 21 ianuarie 2008.

Pe primele noua luni din acest an, Oltchim a obtinut un profit net de 3,37 milioane lei (un milion euro), cu 57,72% mai mic decat in intervalul similar din 2006, cand compania a afisat un castig de 7,97 milioane lei.

Oltchim a realizat in primele noua luni din 2007 o cifra de afaceri de 1,31 miliarde lei (391,05 milioane euro), cu putin (1,76%) peste cea aferenta perioadei similare a anului trecut, de 1,29 miliarde lei.

Oltchim a revenit pe 1 noiembrie la capitalul social de 32,36 milioane lei, divizat in 323,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In structura actionariatului Oltchim, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 53,26%, iar SIF Oltenia are o participatie de 6,51%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri