Un pachet de actiuni reprezentand 12,87% din capitalul producatorului de conductori si cablaje electrice Romcab Targu Mures (MCAB) s-a transferat in prima ora a sedintei de luni a pietei Rasdaq, printr-o tranzactie speciala, in valoare de 7,21 milioane lei (2,05 milioane euro).
S-au transferat in 720.835 actiuni Romcab Targu Mures (MCAB), la pretul de 10 lei/titlu, in scadere cu 21,87% fata de sedinta anterioara. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 56 milioane lei (15,94 milioane euro). Titlurile Romcab se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul MCAB.

Romcab Targu Mures are un capital social de 14 milioane lei (4,06 milioane euro), divizat in 5,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Sadalbari SRL, care controleaza peste 75% din capital. Morgan Stanley & Co International LTD detine 10%, iar MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds NV are o participatie de 5,63%.

Compania a demarat de curand un amplu proces de relocare, vanzand terenul pe care-si desfasoara activitatea cu 9 milioane de euro. In doi ani, compania vrea sa isi transfere locul de fabricare in scopul cresterii si extinderii productiei, pana la finalizarea procesului urmand a produce pe actualul amplasament, platind noului proprietar chirie.

In primele noua luni din 2007, compania a afisat un profit net de 1,54 milioane lei (458.900 euro), de 5,2 ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut (300.000 lei), pe fondul vanzarii unor active.
In intervalul ianuarie-septembrie din 2007, afacerile societatii s-au cifrat la 37,1 milioane lei (11,05 milioane euro), in crestere cu 4,2% fata de intervalul echivalent din 2006, cand acestea au fost de 35,6 milioane lei.

Cresterea profitului a fost determinata de vanzarea de active, reflectata in alte venituri din exploatare, care in primele noua luni ale acestui an s-au cifrat la 5,5 milioane lei (1,63 milioane euro), cu mult mai mari decat in perioada similara din 2006, cand acestea au fost de 55.200 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri