Potrivit unui comunicat trimis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB), SIF Transilvania (SIF3) a cumparat 3,16 milioane de actiuni Romradiatoare Brasov de la firma Organe de Asamblare, actionar al producatorului de radiatoare, la pretul de 2,50 lei/actiune, ceea ce a ridicat valoarea tranzactiei la 7,91 milioane lei.

Societatea de investitii a devenit astfel actionarul majoritar al Romradiatoare, cu o detinere de 6,61 milioane de actiuni, reprezentand 55,06 % din capitalul social al producatorului de radiatoare.
SIF Transilvania (SIF3) a mai subscris in octombrie anul trecut circa 3,13 milioane de actiuni, in valoare totala de 7,81 milioane lei (2,32 milioane euro), in cadrul majorarii de capital efectuata de Romradiatoare Brasov.

Actionarii companiei Romradiatoare SA Brasov au decis in luna august 2007 majorarea capitalului social cu 21,2 milioane lei, pana la 30 milioane lei, prin aport in numerar si in natura.

Citeste si:

Majorarea s-a efectuat prin subscrierea de noi actiuni prin aporturi in numerar si in natura, de catre actionarii societatii, in special de catre SIF Transilvania si Organe de Asamblare Brasov.

Romradiatoare a fost infiintata in 1926 sub denumirea de "Ancora Romana", ca producator de cabluri de tractiune. Societatea s-a specializat mai tarziu in executia de schimbatoare de caldura, iar in prezent produce radiatoare de racire, incalzire, ulei si aer-aer, pentru autovehicule, autoturisme, minibuze, camioane, autobuze, tractoare, masini agricole, locomotive si grupuri stationare.

Compania cu capital integral privat a derulat in 2006 afaceri de 21,57 milioane lei si a inregistrat pierderi nete de 2,75 milioane lei.