"Extinderea actualului orar de tranzactionare ar putea determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere, contribuind totodata la stimularea lichiditatii generale a pietei si la atragerea de noi investitori", se arata in comunicatul BVB.

In prezent, programul de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti dureaza circa patru ore, de la ora 10:00 la 14:15. Durata sedintei de tranzactionare a BVB este cu cel putin doua ore mai mica decat cea a principalelor burse din regiune sau din Europa de Vest.

Prelungirea cu doua ore a orarului sedintelor bursiere, pana la ora 16:30, ar oferi investitorilor posibilitatea sa reactioneze la stirile importante din piata americana, care de obicei devin publice inainte de ora 16, ora Romaniei, se mentioneaza in comunicatul BVB.

Citeste si:

Prelungirea sedintei cu trei ore, pana la ora 17:30, ar asigura functionarea in paralel, pentru o ora, a Bursei de la Bucuresti cu principalele piete bursiere nord-americane.

Deoarece prelungirea orarului bursei implica modificarea activitatii societatilor de brokeraj, a presei de specialitate si a anumitor institutii, BVB a decis sa consulte participantii la piata, pentru a lua o decizie cat mai buna.