Indicele general al pietei a inchis cu doar 0,05% peste cotatia din sedinta de luni, fiind tinut la acest nivel scazut de cotatiile actiunilor petroliere care au inregistrat pierderi. BET-C a crescut cu 0,39 procente, iar indicele SIF-urilor, BET-FI a inregistrat cea mai mare apreciere, de 1,54 procente, pana la 54 186 puncte.

“Ramane de vazut ce se va intampla cu pragul de 55 000 al indicelui BET-FI. E posibil sa se transforme intr-o rezistenta sau chiar sa fie depasit, mergand astfel spre un trend ascendent”, a declarat, pentru Wall-Street, brokerul Adrian Caramiha.

Lichiditatea totala a pietei de la Bucuresti a depasit cu putin 10 milioane de euro, din care sectiunea Rasdaq a avut doar 1 milion de euro. Topul lichiditatii de ieri a fost tinut de Societatile de Investitii Financiare(cu exceptia SIF1) si de Banca Transilvania.

“Sedinta de ieri a fost caracterizata de o crestere a volumelor de tranzactionare. A fost prima zi cand au revenit strainii dupa vacant cu ocazia Pastelui Catolic si acest lucru s-a vazut. Au fost lichiditati importante atat pe majoritatea Societatilor de Investitii Financiare cat si pe emitentii din component indicelui BET. A contat foarte mult si faptul ca pe tot parcursul zilei bursele europene au inregistrat cresteri destul de importante”, a mai explicat Caramiha. “Semnalele sunt optimiste dar este inca prematur sa ne exprimam in privinta evolutiilor viitoare”, a incheiat acesta.

Citeste si:

Singurul emitent international de la BVB, Erste Bank a fost pe tot parcursul sedintei in crestere cu aproximativ 3 procente, pe o lichiditate de 1,2 milioane de lei. BRD a castigat doua procente iar Banca Transilvania a incheiat la aceeasi cotatie de luni, 0,73 lei.

Pe segmentul farmaceutic s-a remarcat o revenire spectaculoasa in ultimele minute ale sedintei pentru compania Antibiotice Iasi. Aceasta a urcat rapid de la -2 procente la + 6%, in urma unor tranzactii impoortante, in valoare totala de peste 500 milioane lei.

Pe segmental Rasdaq, Albalact a inregistrat tranzactii in valoare totala de peste 1,5 milioane de lei, desi titlurile s-au depreciat cu 0,8%.