Toti trei indicii Bursei de Valori Bucuresti au inchis sedinta de ieri pe verde, cu volume de tranzactionare in crestere cu 23%, pe fondul optimismului insuflat de pe pietele externe. Brokerii spun ca sunt semnale pozitive, dar este prea devreme pentru estimari privind perioada urmatoare.
Indicele general al pietei a inchis cu doar 0,05% peste cotatia din sedinta de luni, fiind tinut la acest nivel scazut de cotatiile actiunilor petroliere care au inregistrat pierderi. BET-C a crescut cu 0,39 procente, iar indicele SIF-urilor, BET-FI a inregistrat cea mai mare apreciere, de 1,54 procente, pana la 54 186 puncte.

“Ramane de vazut ce se va intampla cu pragul de 55 000 al indicelui BET-FI. E posibil sa se transforme intr-o rezistenta sau chiar sa fie depasit, mergand astfel spre un trend ascendent”, a declarat, pentru Wall-Street, brokerul Adrian Caramiha.

Lichiditatea totala a pietei de la Bucuresti a depasit cu putin 10 milioane de euro, din care sectiunea Rasdaq a avut doar 1 milion de euro. Topul lichiditatii de ieri a fost tinut de Societatile de Investitii Financiare(cu exceptia SIF1) si de Banca Transilvania.

“Sedinta de ieri a fost caracterizata de o crestere a volumelor de tranzactionare. A fost prima zi cand au revenit strainii dupa vacant cu ocazia Pastelui Catolic si acest lucru s-a vazut. Au fost lichiditati importante atat pe majoritatea Societatilor de Investitii Financiare cat si pe emitentii din component indicelui BET. A contat foarte mult si faptul ca pe tot parcursul zilei bursele europene au inregistrat cresteri destul de importante”, a mai explicat Caramiha. “Semnalele sunt optimiste dar este inca prematur sa ne exprimam in privinta evolutiilor viitoare”, a incheiat acesta.

Singurul emitent international de la BVB, Erste Bank a fost pe tot parcursul sedintei in crestere cu aproximativ 3 procente, pe o lichiditate de 1,2 milioane de lei. BRD a castigat doua procente iar Banca Transilvania a incheiat la aceeasi cotatie de luni, 0,73 lei.

Pe segmentul farmaceutic s-a remarcat o revenire spectaculoasa in ultimele minute ale sedintei pentru compania Antibiotice Iasi. Aceasta a urcat rapid de la -2 procente la + 6%, in urma unor tranzactii impoortante, in valoare totala de peste 500 milioane lei.

Pe segmental Rasdaq, Albalact a inregistrat tranzactii in valoare totala de peste 1,5 milioane de lei, desi titlurile s-au depreciat cu 0,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri