Grupul Teraplast a inregistrat anul trecut vanzari totale de 219,12 milioane lei, in crestere cu 40% fata de anul anterior, potrivit Raiffeisen Capital&Investment.

In acelasi timp, compania estimeaza o crestere a castigurilor cu 68% mai mare in 2008, pana la circa 27 milioane lei.

Astfel, pentru cea mai mare firma a grupului, Teraplast, s-a estimat un profit net neconsolidat de 22 milioane lei, iar pentru Plastsistem un castig de 4,6 milioane lei. In schimb, pentru Politub este asteptat un profit de 3,5 milioane lei.

Estimarile pentru anul curent sunt foarte conservatoare si exista posibilitatea sa fie depasite, au sustinut reprezentantii companiei. De asemenea, cursul valutar va avea o influenta semnificativa asupra rezultatelor din 2008.

"Rezultatele foarte bune inregistrate in anul 2007 sunt cu atat mai remarcabile cu cat ele au fost realizate in conditiile unui curs de schimb care ne-a fost defavorabil in ultimul semestru al anului", a declarat Emanoil Viciu, director general al Teraplast Bistrita.

Acesta a precizat ca, daca nu se ia in calcul efectul cursului de schimb, profitul inainte de impozitare al Teraplast ar fi de 23,1 milioane lei.

Citeste si:

Teraplast Bistrita deruleaza o oferta publica initiala (IPO) in perioada 7-17 aprilie, avand ca scop admiterea la tranzactionare a titlurilor Teraplast, la categoria I a BVB. Intermediarul ofertei este casa de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.

Procesatorul de PVC Teraplast Bistrita poate obtine o suma maxima de 69,5 milioane lei in urma ofertei publice initiale, daca investitorii vor oferi 1,40 lei pentru actiunile emise de companie.

Fondurile obtinute in urma ofertei publice vor fi folosite pentru cresterea capacitatilor de productie, extinderea portofoliului de produse si relocarea facilitatilor de productie intr-un parc industrial nou.

Teraplast ofera spre cumparare circa 49,65 milioane de actiuni noi, reprezentand 20% din capitalul social actual al companiei, existand si posibilitatea de majorare a ofertei cu inca 5% (12,41 milioane actiuni), dupa ce actionarii au decis majorarea capitalului social.

Teraplast are in prezent un capital social de 24,82 milioane lei, divizat in 248,2 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei.