Compania va emite 102,94 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei pentru majorarea capitalului prin incorporarea rezervelor, altele decat cele legale si cele rezultate din profit obtinut in exercitiile anterioare.

Persoanele inregistrate in registrul actionarilor la 30 mai vor beneficia de actiuni gratuite proportional cu numarul de titluri detinute la acesta data, pentru doua actiuni vechi actionarii urmand sa primeasca un titlu nou.

Actionarii au mai aprobat la adunarea generala "fuziunea de principiu" dintre Imotrust si compania Uta Arad. Noua societate, care trebuie sa ia nastere in cel mult doi ani de la momentul hotararii fuziunii se va numi Arcvia.

Citeste si:

La adunarea generala, actionarii au mai horarat si infintarea a doua sucursale ale companiei. Una dintre acestea va avea ca obiect pricipal de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliara, iar cealalta - inchirierea si subinchirierea bunurilor imobile proprii sau in leasing, administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract si cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare.

Potrivit ultimei raportari, actionarii principali ai companiei sunt Laicom Invest SA cu o detinere de 21,06% din capitalul social, Grup Codlea SRL cu o detinere de 18,75%.

Titlurile Imotrust se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ARCV. Capitalizarea companiei este de 185,29 milioane lei (50,96 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,90 lei pe titlu, inregistrata in sedinta din 5 mai.