"Vom aloca Bursei cateva procente din Transgaz pe care le vom folosi pentru despagubirea persoanelor care au pierdut bunuri in perioada comunista", a mentionat Vosganian, citat de NewsIn. El a amintit ca Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va lista titlurile de stat, fara sa dea un termen.

"Exista un numar de persoane care au solicitat despagubiri in actiuni Transgaz, o solutie, de altfel, foarte inspirata", a mai spus Vosganian. El a adaugat ca actiunile nou listate vor reprezenta cel mult 10% din capitalul companiei, dar chiar si un procent mai redus de actiuni nou listate va asigura o suma importanta pentru acordarea de despagubiri si va aduce cateva sute de noi investoitori la BVB.

In prezent, titlurile Transgaz Medias sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TGN. Ministerul Economiei si Finantelor controleaza 75% din capitalul social, Fondul Proprietatea detine 15% din actiuni, in timp ce 10% din actiuni sunt tranzactionate liber pe Bursa de alti actionari.

Transgaz are un capital social 117,74 milioane lei, impartit in 11,77 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Compania are o valoare de piata de circa 2,6 miliarde lei (714,47 milioane euro), aferenta cotatiei de 222,10 lei/actiune, stabilita in sedinta de miercuri a Bursei.

Vosganian vrea sa avizeze noul proiect de lege privind investitiile prin ordonanta de urgenta
Referitor la noul proiect de lege privind investitiile, Vosganian a amintit ca va solicita avizarea acestuia prin ordonanta de urgenta, putand astfel sa intre in vigoare inca de saptamana viitoare.

Citeste si:

"Fiindca avem alegeri parlamentare si pentru ca urmeaza vacanta parlamentara, ceea ce inseamna ca legislativul va lucra sporadic in perioada urmatoare, am decis sa solicit avizarea legii pentru investitii printr-o ordonanta de urgenta care sa intre in vigoare inca de saptamana viitoare.

Referitor la ajutoarele de stat, Vosganian a spus ca acestea vor incepe sa fie acordate selectiv, in special in domenii precum energia regenerabila, unde solicitarile din partea companiilor au ajuns sa fie numeroase. De asemenea, Vosganian a cerut ministerelor sa-si elaboreze toate schemele pentru ajutoarele de stat in urmatoarele doua luni. El a precizat ca intitutia registrului fiscal va incepe sa functioneze in cateva luni, reprezentand un alt element de stabilitate si avand un rol de cadastru fiscal.

Vosganian a repetat ca politica bugetara va juca un rol "cheie" in cadrul economiei romanesti si ca bugetul nu mai trebuie gandit in termeni anuali, ci pe o perioada de cel putin trei ani. Ministrul economiei si finantelor a amintit ca statul trebuie sa se concentreze pe chetuieli de investitii nu de cresteri salariale.