Ministrul Economiei si Finantelor a mai discutat cu conducerea Bursei Romane de Marfuri despre necesitatea functionarii unei piete bursiere a energiei electrice si a gazelor naturale.

Printre subiectele de discutii s-au numarat modalitatile prin care BRM poate ajuta la rezolvarea problemei alimentarii centralelor cu pacura, carbune si gaze naturale pentru sezonul rece, precum si dezvoltarea pietei creantelor.

La intalnire a fost dezbatuta si posibilitatea tranzactionarii la BRM a certificatelor de emisie de gaze cu efect de sera, precum si modul in care se poate consolida o piata reala a cerealelor.

Citeste si:

Terminalele Bursei Romane de Marfuri (BRM) au organizat peste 800 de proceduri de achizitii si vanzari in primele sase luni ale anului 2008, prin care s-au incheiat contracte de peste 50 milioane euro.

Bursa Romana de Marfuri are in prezent 33 de terminale, la Alba, Alexandria, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Buzau , Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Craiova, Deva, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Prahova, Resita, Slobozia, Suceava, Timisoara, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.

BRM a dezvoltat, pe piata la disponibil, noua ringuri, de produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. Pe piata licitatiilor, BRM deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, inclusiv in domeniul achizitiilor publice.