SIF Oltenia (SIF5) este chemata in instanta de noua firme pentru anularea hotararilor luate de actionari in adunarea generala din 29 august, care l-a confirmat pe Dinel Staicu presedinte si director general al societatii de investitii, potrivit comunicatului transmis Bursei.
"In principal acuzele reclamantelor se refera la suspendarea dreptului de vot in cadrul adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Oltenia din date de 29 august pentru un grup de actionari care actioneaza concertat si care detin actiuni la SIF Oltenia peste limita de 1% din capitalul social prevazuta de lege, printre care se afla si reclamantele", se arata in comunicatul societatii de investitii financiare.

SIF Oltenia a fost citata in calitate de parata in sase dosare, la tribunalul Dolj. Astfel, firmele Goras Consulting, Cibrosat, Amattis, Mattera Com, Epsomatic, Lineas Trade, Libron Consulting, Revan Com si Amicosotis cer anularea hotararilor din controversata adunare generala din 29 august.

Totodata, Revan Com si Amicosotis solicita in instanta si delegarea unui executor judecatoresc care sa ridice de la sediul SIF Oltenia copii dupa inscrisurile referitoare la AGA.

SIF Oltenia a mai fost reclamata saptamana trecuta de Burileanu Horia Alin, pe motiv ca i-au fost suspendate drepturile de vot in cadrul adunarii generale, iar dosarul se afla pe rol tot la tribunalul Dolj.

Actionarii SIF Oltenia au fost convocati in 29 august si au decis sa il mentina in functia de presedinte si director general pe Dinel Staicu, in ciuda preoceselor in care este implicat. Florian Buzatu, membru in consiliul de administratie al SIF5, declarase in ziua adunarii generale ca 62% din actionarii societatii de investitii, prezenti la a doua convocare a adunarii generale, si-au dat girul pentru mentinerea lui Staicu la conducere.

Buzatu a explicat ca actionarii SIF Oltenia nu au vazut niciun motiv sa il suspende din functie pe Dinel Staicu pana la pronuntarea instantei in procesul in care este implicat. Ulterior, Catalin Chelu, actionar important al SIF Oltenia, a sustinut intr-o emisiune de la Money Channel ca si lui i-au fost blocate drepturile de vot, pe motiv ca a actionat in mod concertat.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

Dinel Staicu este acuzat de Departamentul National Anticoruptie (DNA) ca a fraudat Banca Internationala a Religiilor cu 5 milioane de euro.

SIF Oltenia (SIF5) a raportat in primul semestru un profit net de 53,77 milioane lei (14,65 milioane euro), cu aproape o treime mai mic decat cel consemnat in acelasi interval din 2007, de 78,08 milioane lei.

Activele societatii de investitii au scazut usor in primul semestru, la circa 2,3 miliarde lei (630 milioane euro), fata de nivelul de 2,4 miliarde lei inregistrat la jumatatea anului trecut.

Titlurile SIF Oltenia se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF5, iar compania are un capital social de 58,02 milioane lei, impartit in 580,16 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

O actiune SIF Oltenia valora 1,63 lei la inchiderea sedintei bursiere, ceea ce confera companiei o capitalizare de 945,67 milioane lei (261,23 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri