Reprezentantii bancilor BNP Paribas si Societe Generale, cele mai mari grupuri bancare listate la Bursa de Valori din Paris, au anuntat ca sunt bine pozitionate in piata, chiar si in contextul ingrijorarilor din sistemul bancar privind deprecierea activelor, informeaza Reuters.
Conducerea bancii franceze Societe Generale a facut anuntul in cadrul primului eveniment public la care a participat, dupa turbulentele provocate pe pietele de capital de falimentul bancii americane de investitii Lehman Brothers si al ajutorului guvernamental primit de compania de asigurari AIG.

SocGen incearca sa compenseze efectele scandalului de frauda din ianuarie, cand banca a afisat o pierdere de 4,9 miliarde euro (7,22 miliarde dolari), cauzata de tranzactiile frauduloase efectuate de Jerome Kerviel, un trader al bancii.

Conducerea BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a anuntat, ca grupul bancar isi mentine pozitia pe piata in ciuda socului suferit de sistemul bancar in ultima falimentului bancii Lehman. "Avem surse de venit solide si controlam eficient costurile", a spus directorul executiv al BNP, Baudouin Prot, in cadrul unei conferinte de presa.

Cu toate acestea, numerosi analisti financiari estimeaza ca bancile franceze, in mod inevitabil, vor inregistra deprecieri ale activelor in al treilea trimestru, ca efect al crizei sectorului bancar, din septembrie, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri