Conducerea bancii franceze Societe Generale a facut anuntul in cadrul primului eveniment public la care a participat, dupa turbulentele provocate pe pietele de capital de falimentul bancii americane de investitii Lehman Brothers si al ajutorului guvernamental primit de compania de asigurari AIG.

SocGen incearca sa compenseze efectele scandalului de frauda din ianuarie, cand banca a afisat o pierdere de 4,9 miliarde euro (7,22 miliarde dolari), cauzata de tranzactiile frauduloase efectuate de Jerome Kerviel, un trader al bancii.

Conducerea BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a anuntat, ca grupul bancar isi mentine pozitia pe piata in ciuda socului suferit de sistemul bancar in ultima falimentului bancii Lehman. "Avem surse de venit solide si controlam eficient costurile", a spus directorul executiv al BNP, Baudouin Prot, in cadrul unei conferinte de presa.

Cu toate acestea, numerosi analisti financiari estimeaza ca bancile franceze, in mod inevitabil, vor inregistra deprecieri ale activelor in al treilea trimestru, ca efect al crizei sectorului bancar, din septembrie, anunta NewsIn.