Sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti s-a desfasurat linistit, fara sa fie dominata de volatilitati puternice sau entuziasm in urma masurilor anuntate de Ministerul Finantelor sau CNVM. Specialistii consultati de Wall-Street au explicat ca este posibil sa urmeze o perioada de stabilizare la aceste niveluri.
“Vestile care au venit in ultimele zile din zona autoritatilor pietei nu au declansat un entuziasm printre investitori. Sedinta de ieri a BVB a fost una foarte calma. Investitorii prezenti au realizat un rulaj de putin peste 5 milioane de EUR, destul de mult peste media lunii august, dar semnificativ mai putin decat la sfarsitul saptamanii trecute si inceputul saptamanii curente”, a declarat, pentru Wall-Street, Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Sedinta de ieri a adus aprecieri modeste pe principalii indici de la Bursa de Valori Bucuresti. Indicele BET a crescut cu doar 0,06%, pana la 4.633,80 puncte, in timp ce BET-C, a urcat cu 0,03%, pana la 3.512,86 puncte.

“Totusi, indicele BET-FI s-a depreciat cu 1,53%, dupa o zi putin volatila pe SIF-uri. Sunt de remarcat shimburile destul de insemnate de pe Bursa de derivate de la Sibiu, care au adus o lichiditate destul de buna scadentei Decembrie pe SIF-uri”, a explicat Mihai Hancu, broker la Intercapital Invest.

Indicele BET-XT a pierdut 0,60%, iar indicele BET-NG a crescut cu 0,31%, pana la 658,55 puncte. “Indicii bursieri din Romania vin dupa o sedinta de consolidare. Pentru urmatoarea perioada, ne putem astepta la o stabilizare a pietei in aceste paliere”, a mai spus Hancu.

Stagnari si evolutii moderate si pe pietele externe

Tendinta de ieri a BVB a fost din nou in concordanta cu bursele internationale. Bursele europene s-au apreciat moderat, dupa o sedinta destul de volatile, iar bursa Americana a deschis in crestere usoara.

“Indicele Dow Jones a castigat 0,8% pe deschidere. Dolarul american a avut o sedinta volatila de stagnare in raport cu moneda europeana, in ton cu zilele trecute. Petrolul s-a depreciat catre 104 USD/baril. Tendinta este de scadere catre suportul de la 90 de USD”, explica Mihai Hancu.

“Au primat in aceasta sedinta de tranzactionare motivatii legate strict de factori specifici fiecarui titlu in parte, fara ca tranzactionarea sa fie dominata de stari de spirit puternice generate de evolutia pietelor externe”, a mai spus brokerul Vanguard.

BRK a iesit in evidenta, cu o crestere de aproape 10%


O singura societate din primele 10 dupa volumul de tranzactionare a inregistrat o variatie de pret mai mare de 3% (BRK), iar 6 dintre ele au avut evolutii de pret care sa depaseasca o variatie de pret de 1%. “Asadar putem concluziona ca piata a avut o evolutie linistita, cu variatii mici intre minimele si maximele sedintei”, explica Ciubotaru.

Acesta a mai evidentiat faptul ca Broker Cluj a fost societatea care a iesit in evidenta in sedinta de ieri, reusind sa se mentina la finalul sedintei cu o apreciere de cotatie de +9.6%, dupa ce pe tot parcursul sedintei a evoluat in teritoriu pozitiv.

Actiunile SIF Moldova au atras ieri cea mai mare lichiditate din piata, de 2,28 milioane lei, iar pretul lor a scazut cu 0,75%, la 1,32 lei, urmate de titlurile SIF Oltenia, cu un rulaj de 2,09 milioane lei si o ieftinire de 0,70%.

Titlurile SIF Banat-Crisana s-au ieftinit cu 2,96%, in urma unor schimburi de 1,82 milioane lei, in vreme ce cotatia actiunilor BRD a scazut cu 2,22%, pe o lichiditate de 1,65 milioane lei.

Tranzactiile cu actiuni Petrom au insumat 1,3 milioane lei, iar titlurile s-au depreciat cu 0,56%. Actiunile Erste Bank s-au ieftinit cu 0,60%, pe o lichiditate de 570.768 lei, in timp ce cotatia titlurilor Azomures a urcat cu 0,43%, cu 9,38 procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri