Operatorul bursier austriac Wiener Boerse a acceptat, astazi, sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al Bursei de Valori de la Praga, pentru a-si intari pozitia pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est (ECE), relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Operatorul bursei vieneze, aflat in competitie cu Bursa de Valori din Varsovia pentru suprematie in zona, va cumpara participatia detinuta de catre un grup de investitori in cadrul Bursei de Valori de la Praga, piata de capital ce nu a reusit sa tina pasul cu evolutia altor burse din regiune.

Analistii estimeaza valoarea de piata a operatorului bursier ceh la aproximativ 5 miliarde coroane (260 milioane dolari).

Potrivit presei austriece, Wiener Boerse era gata sa ofere cel putin 200 milione euro (264 milioane dolari) pentru cumpararea pachetului de actiuni in cadrul bursei de la Praga.

Pe segmentul principal al Bursei din Praga sunt listate titlurile a 14 companii, cu o capitalizare de piata de peste 100 miliarde dolari, incluzand si valoarea de piata a doua companii austriece listate si pe piata ceha.

Printre investitorii interesati de preluarea participatiei majoritare a Bursei de Valori de la Praga, presa a indicat si operatorul bursier olandez si grupul scandinav OMX. Bursa de Valori din Varsovia a fost exclusa dintre potentialii cumparatori deoarece este detinuta de stat.

Bursa din Viena detine deja participatii la bursele din Budapesta si Ljubljana.

In noiembrie 2007, seful Wiener Boerse spunea ca operatorul bursier austriac este interesat de preluarea unui pachet de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă
Setari Cookie-uri