Potrivit cifrelor oficiale de la inchidere, indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,43%, echivalent cu 36,47 puncte, la 8.479,86 puncte, in timp ce indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, a scazut cu 0,50%, sau 7,29 puncte, la 1.464,73 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,66%, in urcare cu 5,60 puncte, la 857,41 puncte.

Evolutia indicelui Dow Jones, ce a avansat cu 11,5% in ultimele doua sedinte, a fost ezitanta in cea mai mare parte a zilei, inainte de a incheia sedinta pe verde. Indicele nu a mai inregistrat trei sedinte consecutive de urcare de la sfarsitul lunii august.

“Piata a reactionat pozitiv la masurile anuntate de autoritati, insa au revenit si temerile legate de starea economiei si de marirea numarului de planuri intocmite de guven”, a declarat Marc Pado, analist in cadrul Cantor Fitzgerald.

Citeste si:

Banca centrala americana, Federal Reserve, a anuntat o serie de masuri ce vizeaza sustinerea creditarii de consum si a celei imobiliare, planuri ale caror costuri se vor ridica la circa 800 miliarde dolari.

“Este un demers pozitiv pentru a stimula consumul inainte de sarbatori”, a mai spus Pado.