SIF Transilvania vrea sa injecteze 24,2 mil. lei la Orizont Turism Predeal

SIF Transilvania (SIF3) a hotarat sa majoreze capitalul social al Orizont Turism Predeal (ORTU) de peste doua ori, prin aport in numerar, si ar urma sa aduca circa 24,2 milioane lei la capitalul firmei care opereaza hotelul Orizont, a anuntat societatea de investitii financiare.

Adunarea generala a actionarilor Orizont Tursim a avut loc luni, iar SIF Transilvania, care este actionarul majoritar al firmei cu o detinere de 99,11% din actiuni, a aprobat majorarea capitalului social cu 24,41 milioane lei.

Astfel, vor fi emise 9,76 milioane de actiuni noi, care vor putea fi subscrise la un pret egal cu valoarea nominala, de 2,50 lei. Titlurile care vor ramane nesubscrise vor fi anulate, potrivit NewsIn.

In prezent, Orizont Turism are un capital social de 19,35 milioane lei, iar dupa majorare acesta ar putea ajunge la 43,76 milioane lei. Compania are o capitalizare de 41,02 milioane lei (10,44 milioane euro), potrivit ultimului pret, de 5,30/actiune, inregistrat in sedinta bursiera din 16 mai 2008.

Actiunile Orizont Turism Predeal se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ORTU.
SIF Transilvania (SIF3) a incheiat primele noua luni din an cu un profit net de 72,64 milioane lei, cu 30% mai mic decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut.

SIF Transilvania are un capital social de 109,21 milioane lei, divizat in 1,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, ca urmare a unei majorari de capital realizata anul trecut, dar care este si in prezent contestata in instanta de doi actionari.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF3, iar capitalizarea companiei este de 289,42 (73,64 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,2650 lei stabilita in sedinta bursiera de luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un semestru de criză coronavirus pe bursă. Ce acțiuni au rezistat pandemiei
Setari Cookie-uri