Excluzand cheltuielile pentru fuziune si si alte articole exceptionale, profitul NYSE a fost de 52 de centi per actiune, comparativ cu estimarea de 55 centi a analistiilor chestionati de Bloomberg. Diferenta reiese din comert si din “active intangibile legate de fuziunea dintre NYSE Group si Euronext”, a declarat institutia intr-un comunicat.

“Deprecierea profitului s-a datorat conditiilor ostile ale burselor care a determinat o scadere materiala a multiplilor de piata ale industriei in ultima parte din 2008. Pierderea nu are niciun efect asupra obligatiunilor, a lichiditatilor, sau a operatiunilor de business zilnice”, a anuntat NYSE.

NYSE Euronext a luat nastere in 2007 cand operatorul bursier din New York a cumparat cea de-a doua bursa din Europa. Aceasta pierdere este prima inregistrata de cand NYSE s-a listat in 2006.

Pentru a rezista crizei financiare si a scaderii rulajelor cauzate de aceasta, CEO-ul NYSE, Duncan Niederauer, a anuntat ca va reduce numarul angajatilor si va imbunatatii sistemul de tranzactionare pentru a reveni pe profit.