NYSE Euronext, cel mai mare proprietar de burse de valori din lume, a raportat o pierdere neta de 1,34 miliarde de dolari in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, dupa cheltuieli de circa 1,6 miliarde de dolari legate de achizitia Euronext, potrivit Bloomberg.

Excluzand cheltuielile pentru fuziune si si alte articole exceptionale, profitul NYSE a fost de 52 de centi per actiune, comparativ cu estimarea de 55 centi a analistiilor chestionati de Bloomberg. Diferenta reiese din comert si din “active intangibile legate de fuziunea dintre NYSE Group si Euronext”, a declarat institutia intr-un comunicat.

“Deprecierea profitului s-a datorat conditiilor ostile ale burselor care a determinat o scadere materiala a multiplilor de piata ale industriei in ultima parte din 2008. Pierderea nu are niciun efect asupra obligatiunilor, a lichiditatilor, sau a operatiunilor de business zilnice”, a anuntat NYSE.

NYSE Euronext a luat nastere in 2007 cand operatorul bursier din New York a cumparat cea de-a doua bursa din Europa. Aceasta pierdere este prima inregistrata de cand NYSE s-a listat in 2006.

Pentru a rezista crizei financiare si a scaderii rulajelor cauzate de aceasta, CEO-ul NYSE, Duncan Niederauer, a anuntat ca va reduce numarul angajatilor si va imbunatatii sistemul de tranzactionare pentru a reveni pe profit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si