“Comisioanele oferite clientilor vor fi cele mai mici din piata, nu doar formal mai mici. Sistemul are nevoie de un minim de oameni si de costuri, astfel vom lucra cu cheltuieli de regie mult mai reduse decat cele ale Bursei de Valori”, a declarat Septimiu Stoica (foto), proiectantul si consultantul aplicatiei, in cadrul unei conferinte de presa.

Sistemul alernativ de tranzactionare reprezinta o forma autorizata de piata, permisa de legislatia romaneasca in acord cu directiva europeana MIFID. Aceste sisteme concurente ale pietelor reglementate se caracterizeaza prin utilizarea intensiva a comunicatiei prin Internet, simplificarea accesului, viteza si costuri reduse de operare.

Nu vrem ca BVB sa sufere din cauza noastra

Prin sistemul Apollo-X se vor putea tranzactiona, dupa autorizare, actiuni, obligatiuni, fonduri de investitii si produse derivate, listate atat pe alte piete autorizate, cat si pe platforma proprie.

Citeste si:

“Este foarte posibil ca platforma sa inceapa tranzactionarea cu contractele derivate, deoarece acestea sunt cele mai simple de implementat”, a declarat Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri.

Stoica a afirmat ca Apollo-X va coexista cu Bursa de Valori Bucuresti si nu doreste sa ii afecteze activitatea, desi are toate posibilitatile de a suplini o bursa. Sistemul alternativ de tranzactionare vrea sa asigure o activitate complementara Bursei, careia sa ii furnizeze noi emitenti.

Principalul public-tinta al sistemului de tranzactionare alternativ vor fi investitorii, emitentii, dar si alti intermediari ai Bursei de la Bucuresti, banci, societati de asigurari, fonduri de pensii.