Sibex a anuntat ca a primit acordul din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a-si prelungi cu 45 minute programul de functionare incepand cu data de 30 martie, se arata intr-un comunicat al bursei.
Arbitrul pietei de capital a hotarat ca orarul de tranzactionare al unei piete reglementate urmeaza a fi supus avizarii cu cel putin 15 zile lucratoare inainte de intrarea in vigoare.

Acest fapt ar fi dus la o intarziere a aplicarii noului in program in conditiile in care noul orar de tranzactionare a fost aprobat in data de 20 martie.

Din 30 martie programul de tranzactionare se va desfasura intre orele de la 9:45-18:00 cu o sesiune de predeschidere de la 9:15 la 9:45.

Noul orar va functiona in cadrul unui program pilot de trei luni, urmand ca dupa incheierea acestuia sa devina unul permanent in functie de rezultatele obtinute.

“Prin aceasta masura vizam cresterea lichiditatii, pe fondul tranzactionarii in paralel cu bursa americana pe un interval orar mai lung, stiut fiind ca participantii de pe piata Sibex urmaresc atent evolutia NYSE”, a declarat Teodor Ancuta (foto) presedintele Bursei din Sibiu,.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri