Casa de brokeraj oradeana Orizont Vest vrea sa mai vanda 5.000 de actiuni preferentiale, dupa ce la finalul lunii martie a mai oferit spre cumparare 2.500 de astfel de titluri.
Pretul solicitat pentru cele 7.500 de actiuni preferentiale este de 52 lei/actiune, cu circa 4% mai ridicat decat ultima oferta de vanzare. Suma totala pe care casa de brokeraj doreste s-o atraga este de 390.000 lei (93.000 euro).

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a retras, in luna ianuarie, autorizatia de functionare a Orizont Vest si a dat amenzi de peste 23.000 lei firmei si mai multor brokeri din conducere, dupa ce a depistat mai multe nereguli in urma unui control de fond realizat anul trecut.

Arbitrul pietei de capital a efectuat un control de fond la Orizont Vest in perioada 10 - 17 septembrie 2008, descoperind mai multe nereguli printre care si faptul ca societatea a folosit intreaga suma de bani a clientilor creditori pentru acoperirea datoriilor fata de clientii debitori.

CNVM i-a interzis presedintelui si actionarului majoritar al casei de brokeraj, Nicolae Rusu, sa mai activeze pe piata de capital, timp de trei ani, in urma neregulilor descoperite.

Orizont Vest detine in momentul de fata o participatie de 0,1366% din actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si